Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ponavljanje izbora za predsednika, narodne poslanike i Skupštinu Beograda

© Sputnik / Lola ĐorđevićIzbori u Srbiji
Izbori u Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
Pratite nas
Izbori će danas biti ponovljeni na 54 biračka mesta za izbor narodnih poslanika, na 35 biračkih mesta za izbor predsednika Republike, kao i na četiri biračka mesta za izbor odbornika Skupštine grada Beograda.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Republička izborna komisija je na sednicama 6. i 8. aprila donela rešenja o ponavljanju izbora održanih 3. aprila na onim biračkim mestima na kojima je rešenjem nadležnih lokalnih izbornih komisija glasanje poništeno. Izbori će biti održani danas od sedam do 20 sati.
Glasački listići za izbor narodnih poslanika biće roze boje, štampaće se 32.181, a listići za izbor predsednika biće tirkizne boje i njih će biti štampano 28.687.
Prema ranijoj odluci Gradske izborne komisije (GIK) u Beogradu, danas će se na četiri biračka mesta u glavnom gradu ponoviti i glasanje za odbornike beogradske skupštine. Reč je biračkim mestima 31 i 49 u opštini Palilula, 39 u opštini Stari Grad i 106 u opštini Čukarica. Izborna tišina uoči ponovljenih izbora traje do zatvaranja birališta danas u 20 sati, preneo je Tanjug.
GIK je odlučila da na još dva biračka mesta u Beogradu izbori budu ponovljeni 21. aprila: na biračkom mestu 57 u opštini Zvezdara i na biračkom mestu broj 7 u opštini Rakovica, prenosi RTS.
Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SRBIJA
Dačić: U maju konstituisanje novog skupštinskog saziva
Članovi Vlade Srbije na sednici u Skupštini - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
SRBIJA
Kada će novi poslanici sesti u klupe Skupštine Srbije i kada će birati Vladu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala