Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dačić: U maju konstituisanje novog skupštinskog saziva

© Sputnik / Lola ĐorđevićIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Pratite nas
Skupština Srbije je trenutno u tranziciji između dva saziva, a u maju se očekuje konstituisanje novog saziva na osnovu rezultata izbora održanih 3. aprila, izjavio je predsednik Skupštine Ivica Dačić na otvaranju Beogradske konferencije pravnika u Domu Narodne skupštine.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Dodao je da će parlament brzo nastaviti da obavlja svoju osnovnu, zakonodavnu funkciju, a posle konstituisanja svih njegovih radnih tela, pre svega odbora i svoju kontrolnu funkciju.
„U proteklom periodu, odnosno poslednjem sazivu, imali smo živu aktivnost i radili u teškim uslovima zbog pandemije i kada smo morali donositi važne propise kako bi se ublažile posledice pandemije“, podsetio je Dačić.
Dodao je da su među zakonima donetim u prethodnom sazivu posebno važni bili oni iz oblasti ekologije i energetike, koji, kako je rekao, imaju dugoročan strateški značaj za našu zemlju.
Kaže da je istorijski rezultat rada tog saziva promena Ustava u delu vezanom za izbor nocilaca najviših pravosudnih funkcija, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala