Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Patrijarh čestitao svima koji sutra slave Uskrs

© Sputnik / Lola ĐorđevićPatrijarh Porfirije
Patrijarh Porfirije - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
Pratite nas
Patrijarh srpski Porfirije uputio je večeras čestitku svim vernicima i crkvama koje sutra slave praznik Vaskrsenja Hristovog.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Neka radost nastupajućeg Vaskrsa ispuni dušu i srce svakog hrišćanina, a među njima i Vas i Vaše pastve, i da širom svekolike Božje tvorevine gromko odjeknu reči prazničnog pozdrava: Hristos vaskrse – vaistinu vaskrse!“, poručio je patrijarh.
Patrijarh je čestitku uputio papi rimskom Franji, arhiepiskopu kenterberijskom Justinu Velbiju, apostolskom nunciju nadbiskupu Lučanu Surijaniju, nadbiskupu beogradskom Stanislavu Hočevaru, predsedniku Međunarodne biskupske konferencije Svetog Ćirila i Metodija Biskupu zrenjaninskom Laslu Nemetu, nadbiskupu zagrebačkom Josipu Bozaniću, nadbiskupu ljubljanskom Stanislavu Zoreu, biskupima i velikodostojnicima crkava reformacije i svoj braći i sestrama koji sutra slave Praznik nad praznicima, navodi se u saopštenju SPC.
Patrijarh Porfirije u Hramu Svetog Save podelio đacima svetosavske paketiće - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
DRUŠTVO
Srpska crkva u Zagrebu uskoro će zablistati: Patrijarh Porfirije o obnovi hrama /foto/
Austrijski kancelar Karl Nehamer sastao se u četvrtak posle podne u Beogradu sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
SRBIJA
SPC saopštila detalje razgovora patrijarha Porfirija i austrijskog kancelara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala