Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

SPC saopštila detalje razgovora patrijarha Porfirija i austrijskog kancelara

© Tanjug / ZORAN ZESTICAustrijski kancelar Karl Nehamer sastao se u četvrtak posle podne u Beogradu sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem
Austrijski kancelar Karl Nehamer sastao se u četvrtak posle podne u Beogradu sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Austrijski kancelar Karl Nehamer sastao se u četvrtak posle podne u Beogradu sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem. Nehamer je, na početku sastanka, izrazio zadovoljstvo što je upoznao patrijarha SPC i zahvalio mu što je izdvojio vreme za susret sa njim.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Na sajtu SPC objavljeno je saopštenje sa detaljima ovog susreta koje prenosimo u celosti.
"U prijateljskom i srdačnom razgovoru Njegova Svetost Patrijarh je sa zadovoljstvom govorio o veoma dobrim uslovima u kojima deluje Srpska Pravoslavna Crkva u Austriji i na tome zahvalio kancelaru Nehameru. Kroz činjenicu da u Austriji živi i radi više stotina hiljada pravoslavnih Srba, Patrijarh je istakao značaj očuvanja i unapređenja dobrih odnosa srpskog i austrijskog naroda, čemu će važan impuls dati i susreti g. Nehamera sa srpskim zvaničnicima.
Sagovornici su razmenili mišljenja o krizi na evropskom kontinentu, a posebno je iskazana velika zabrinutost zbog rata u Ukrajini. Saglasno je rečeno da je neophodno da se što pre okonča sukob, a prvojerarh Srpske Pravoslavne Crkve se založio za održavanje stalnog dijaloga kao najboljeg načina za rešavanje svih sukoba i nesporazuma. Kancelar Nehamer je naglasio značaj uloge verskih lidera u prevazilaženju sukoba.
Prijemu su prisustvovali vikarni episkopi toplički Jerotej, hvostanski Justin i marčanski Sava, ambasador Republike Austrije u Beogradu g. Nikolaus Luteroti i saradnici kancela Nehamera", saopštila je SPC.
Podsetimo austrijski kancelar se sastao i sa predsednikom srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i austrijski kancelar Karl Nehamer - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
SRBIJA
Vučić sa Nehamerom: Podrška EU putu /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala