- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Odbor za zaštitu prava Srba: Udar na imovinu Srpske, udar i na Srbe u Federaciji BiH

© Sputnik / Dejan SimićZastava RS
Zastava RS - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
Pratite nas
Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH saopštio je da je suspendovanje Zakona o nepokretnoj imovini Republike Srpske udar na njenu imovinu, ali i na Srbe u Federaciji koji, kako se navodi, najveći oslonac imaju u Srpskoj.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U saopštenju Odbora se ocenjuje da srpski narod u BiH nikada nije bio u težoj poziciji i da će, ako se oduzme imovina Republici Srpskoj svi imati problem, jer Srbe u Federaciji neće imati ko da pomogne.
„U Srpskoj žele javnoj vlasti oduzeti zemlju, u Federaciji BiH Srbima žele uzeti i ono što je njihova privatna imovina“, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednik Odbora Đorđe Radanović.
Dodaje se da će, ako se Republici Srpskoj uzmu šume, poljoprivredno zemljište i vode, postojati argument da se ukinu „Šume Srpske“, „Vode Srpske“ i ministarstvo poljoprivrede Srpske, a formiraju preduzeća „Šume BiH“, „Vode BiH“ i ministarstvo poljoprivrede BiH.
Odbor smatra da Kristijan Šmit pokušava da legitimiše sebe tako što je tri presude Ustavnog suda BiH ubacio u obrazloženje akta kojim, kako se ukazuje, želi da stavi van snage Zakon o nepokretnoj imovini za funkcionisanje javne vlasti, preneo je Tanjug.
Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH poručuje da srpski narod u BiH mora da pokaže da je protiv, kako su naveli, nepravde i novog oduzimanja zemlje i poziva Srbe iz Federacije da podrže najavljeni skup u Banjaluci koji organizuje boračka organizacija Republike Srpske.
Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
REGION
Novi veliki pritisak na Srpsku iza koga stoji – čovek bez funkcije
Bosna i Hercegovina - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
REGION
Zvanično lansiran predlog koji navlači omču na vrat Republici Srpskoj
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala