- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Glumci su isti, uloge zamenjene – a ulog najveći mogući!

© Foto : FK Crvena zvezdaDetalj sa utakmice Crvena zvezda – Partizan
Detalj sa utakmice Crvena zvezda – Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
Pratite nas
Crvena zvezda i Partizan odigraće 167. večiti derbi od 18 časova na Marakani u potpuno različitoj atmosferi u odnosu na prethodni. Crno-beli su tada imali plus pet i sve je bilo u njihovim rukama, a sada su crveno-beli ti koji odlučuju o tituli prvaka Srbije jer imaju dva boda prednosti i igraju u „svojoj kući“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Isti glumci u zamenjenim ulogama boriće se prsa u prsa, a ulog je najveći mogući – titula! Tekstualni prenos moći ćete da pratite uživo uz Sputnjik.
Svetkovina srpskog fudbala večiti derbi, spreman je za svoju 167. epizodu u kojoj praktično niko nema prava na grešku.
Partizan je u očajnom psihološom momentu. „Prosipali“ su bodove izabranici Aleksandra Stanojevića u finišu Superlige – neočekivano su remizirali sa Napretkom iz Kruševca u Humskoj (0:0), izgubili su derbi (2:0), Čukaričkom nisu dali gol i od gotovog su napravili veresiju.
U prethodni derbi ušli su sa pet bodova prednosti u odnosu na ljutog rivala, a sada im na noge dolaze sa bodovnim zaostatkom u prvom kolu plej-ofa Superlige.
S druge strane, Crvena zvezda na krilima odličnih partija u Ligi Evrope i 19 vezanih pobeda u domaćem prvenstvu dočekuje grogirani Partizan.
Ali, derbi je priča i utakmica za sebe u kojoj forma i stanje na tabeli apsolutno ništa ne znače. Svestan je toga i Dejan Stanković, trener crveno-belih, koji je na pitanje Sputnjika da li će zagrliti Stanojevića kao što su to učinili Pep i Klop u borbi za titulu prošle nedelje, dao potvrdan odgovor.
„Derbi je utakmica gde nema kalkulacija. Nametne ti enerciju, odlučuju detalji i sitnice. Ko uđe čvršće taj ima veće šanse da dobije, to su detalji koji se golim okom ne vide. Naše razmišljanje neće biti promenjeno u odnosu na prethodni derbi. Ulazimo u utakmicu sa kalkulisanim rizikom jer je ulog veliki. Mora da se vodi računa o svim detaljima“, istakao je Stanković.
Nije Dejan želeo da se upliće u priče šta bi bilo kad bi bilo u slučaju da Zvezda osvoji tri boda. Činjenica je da bi u tom slučaju šampionska trka praktično bila rešena jer bi se crveno-beli odlepili na pet bodova prednosti.
S druge strane, u Humskoj ne pomišljaju da sa sobom ponesu belu zastavu u Ljutice Bogdana gde su prethodni put pali bez „ispaljenog metka“.
Sa defanzivno orijentisanim stilom igre, iscrpljeni od dvomeča sa Fajenordom u Ligi konferencija koji je do vrha napunio njihovu mrežu, Stanojevićevi učenici su bili samo puki učesnici 166. večitog derbija.
Katai i Ohi su već u prvih 45 minuta rešili pitanje pobednika i indisponiranim crno-belima više nije bilo povratka.
Zato i ne čudi što Stanojević ovoga puta najavljuje i očekuje potpuno drugačiji pristup u meču istih glumaca, samo zamenjenih uloga.
„Svi igrači su spremni i motivisani, ulazimo u najjačem sastavu. Jedva čekam, želim da izađemo mnogo jače nego prošli put. Jedva čekam da vidim kako će igrači odreagovati na sve ono što se dešavalo u poslednje vreme. Očekujem njihovu reakciju“, poručio je šef crno-bele struke na konferenciji za medije dan uoči velikog dvoboja ljutih rivala i nastavio:
Moramo da pobedimo, inače će biti veoma teško. Spremni smo na svaku njihovu rotaciju. Ne verujem da će oni nešto menjati posebno“, jasan je Stanojević.
Najbolje u ovom trenutku što srpski fudbal može da ponudi sudariće se na Marakani od 18 časova, a na centru će biti i najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović, protiv kojeg je bila Crvena zvezda, ali na Terazijama nisu želeli da ispunjavaju želje, već su procenili i odlučili da je Jovanović „taj“ koji će odraditi najbolji posao u utakmici koja bi mogla da proglasi novog-starog šampiona države.
I Stanković i Stanojević navijaju da Srđan Jovanović „bude nevidljiv“, jer to znači da je obavio najbolji mogući posao.
Što se sastava tiče, očekuje se da će se Stanković opredeliti za proverenu i pouzdanu varijantu 4-2-3-1.
Borjan među stativama, ispred njega: desno Gajić, Eraković i Dragović u srcu odbrane, Rodić na levom boku.
Dvojica zadnjih veznih Sanogo i Slavoljub Srnić koji je bio „iks faktor“ u prethodnom derbiju. Ispred njih ofanzivna trojka Katai, Kanga i Ivanić, a u srcu napada Ohi.
S druge strane, Stanojević je takođe spremio taktiku u formaciji 4-2-3-1.
Među stativama bi prednost trebalo da dobije Stevanović u odnosu na Popovića koji je branio prošli derbi, a poslednju liniju čine: Miljković, Miletić, Vujačić i Urošević.
Dva zadnja vezna Zdjelar i Jevtović, ispred njih trebalo bi da dejstvuju Terzić, Jojić i Menig, dok na mestu centarfora nema dileme i ta uloga je tradicionalno namenjena i poverena ubojitom Rikardu Gomešu.
Trener Partizana Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SPORT
Stanojević uz osmeh: Naravno da sam lud, biću još luđi! /foto, video/
Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SPORT
„Najbolji osećaj u karijeri!“ – Filip je ponovo očarao svet /video/
Nenad Lalatović - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SPORT
Lalatović ponovo u sukobu sa navijačima /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala