- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Umesto izvinjenja zbog psovki i NATO zastave – iz Litvanije negativan stav prema Beogradu

© Foto : Skrinšot/STEFFANOSUkrajinska zastava koju su odmili da drže košarkaši Zvezde uoči utakmice između domaćeg Žalgirisa i crveno-belih u Evroligi u litvanskom Kaunasu
Ukrajinska zastava koju su odmili da drže košarkaši Zvezde uoči utakmice između domaćeg Žalgirisa i crveno-belih u Evroligi u litvanskom Kaunasu - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Pratite nas
Generalni menadžer Žalgirisa Paulis Motejunas kritikovao je odluku Evrolige da održi Fajnal-for u Beogradu, nekoliko nedelja nakon što je u duelu ekipa Žalgirisa i Crvene zvezde u Kaunasu istaknuta NATO zastava, a upućene su i psovke Srbiji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Beograd je dobio Fajnal-for ove sezone nakon što je isti otkazan u Berlinu iz epideomioloških razloga.
Motejunas veruje da takmičenje ne bi trebalo da se održava u prestonici Srbije zbog, kako je naveo, situacije u Ukrajini.
„Kao Litvanac, gledajući širu sliku rata, verujem da je pogrešno vreme i mesto da se Fajnal-for Evrolige održi u Beogradu. Ta odluka je donesena odavno i sada nema načina da se to promeni, ali, ako me pitate da li je to pravo mesto, onda ću vam reći da nije“, istakao je Motejunas, a preneo litvanski novinar Marijus Milašus.
Ukrajinska zastava koju su odmili da drže košarkaši Zvezde uoči utakmice između domaćeg Žalgirisa i crveno-belih u Evroligi u litvanskom Kaunasu - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
SPORT
„Mahali su nam i NATO zastavama“: Čović objasnio zašto igrači Zvezde nisu nosili zastavu Ukrajine
Litvanski rukovodilac se osvrnuo i na kaznu od 9.000 evra koju je Žalgiris dobio nakon što su njihovi navijači provocirali košarkaše i navijače Crvene zvezde zastavom NATO pakta, psovali Srbe, a uz to je litvanski tim postavio i natpis „Stop ratu“ na zastavi Ukrajine uz koji crveno-beli nisu želeli da se fotografišu.
„Iznenadio nas je kriterijum po kojem smo kažnjeni. U principu, rečeno nam je da smo kažnjeni jer smo postavili znak podrške Ukrajini. To nas je iznenadilo“, dodao je Motejunas.
Košarkaši Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
SPORT
Oglasila se Zvezda: Zašto smo odbili da držimo transparent u bojama ukrajinske zastave
Zoran Lukić – selektor košarkaške reprezentacije Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Podkast
Bumerang-efekat: Amerikanci se vraćaju u rusku košarku | Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala