- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski general: Obaveštajne službe NATO-a prisluškuju mobilne telefone

CC0 / / Stari mobilni telefon
Stari mobilni telefon - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Pratite nas
Obaveštajne službe zemalja NATO-a aktivno se povezuju sa korisnicima mobilne telefonije, prisluškuju njihove razgovore i blokiraju ih ako utvrde da postoji potreba za tim, izjavio je načelnik snaga za elektronsko ratovanje Oružanih snaga Rusije, general-potpukovnik Jurij Lastočkin u intervjuu za list „Krasna zvezda“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Stručnjaci stranih obaveštajnih službi imaju mogućnost da dezinformišu korisnike slanjem lažnih poruka“, istakao je general.
Po njegovim rečima, obaveštajne službe zemalja NATO-a u te svrhe koriste lažne bazne stanice.
Lastočkin dodaje da su se naučnici uključili u rešavanje tog problema – stvorili su sistem za suzbijanje neovlašćenog pristupa informacijama korisnika. Sistem je u stanju da pronađe lažnu baznu stanicu, blokira tehnički kanal curenja informacija, nakon čega se obnavlja veza sa legitimnom baznom stanicom operatera.
Lastočkin dodaje da trenutno elektronsko ratovanje čvrsto zauzima mesto glavne operativne podrške u svim rodovima Oružanih snaga Rusije.
Ranije je saopšteno da su u martu mnogi muškarci u Rusiji primali lažne telefonske pozive. Telefonska sekretarica ih je obaveštavala da se moraju javiti u vojni odsek. Kako je rekao portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov, pozivi su stizali sa teritorije Ukrajine i predstavljali su provokacije obaveštajne službe te zemlje.
Avion američke mornarice EA-18G Grouler poleće sa nosača aviona Karl Vinson - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
RUSIJA
Pentagon: Avioni za radio-elektronsko ratovanje koje šaljemo u Evropu nisu pretnja Rusiji
Bezbednost - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Rusija razvija do 2030. godine kvantni internet - otporan na napade
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala