- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska Duma: Sprečena ratna perfidija Kijeva, zamislite šta bi bilo da nema specijalne operacije

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaDržavna duma Rusije
Državna duma Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Pratite nas
Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin smatra da je tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini važno da se „završiti započeto“, a to je denacifikacija, demilitarizacija zemlje i da se osigura bezbednost građana Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Važno je da se završi započeto. Potrebno je da se realizuju postavljeni zadaci, a to su: denacifikacija, demilitarizacija Ukrajine, zaštita naših građana i sunarodnika u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i da se osigura bezbednost građana Rusije“, napisao je Volodin na Telegramu.

Prema njegovim rečima, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je u poslednjem intervjuu priznao da se Ukrajina spremala za rat, takođe je naveo i da se u tu svrhu uvozilo oružje, kao i da je Ukrajina pokušavala da uđe u NATO. On je naglasio i da je ukrajinski predsednik do početka specijalne vojne operacije govorio sasvim suprotno, obmanjivao svoje građane, Rusiju i ceo svet.

„Vlast u Ukrajini je počinila zločin protiv čovečnosti za koji će biti kažnjena. Zamislite šta bi se dogodilo da Rusija nije počela specijalnu vojnu operaciju? Gde bi se sada vodile borbe? Kakva bi tada bila razaranja i koliko bi bilo žrtava? Odgovor je očigledan. Ratna perfidija Kijeva, sa velikim brojem ranjenih i poginulih, je sprečena“, dodao je Volodin.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Zdanje Državne dume Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
RUSIJA
Ruska Duma: Brisel i Vašington otvoreno zagovaraju rat u Ukrajini – sjajan poklon Kijevu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala