- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedčukova žena okrivila ukrajinsku bezbednosnu službu za mučenje njenog muža /video/

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaLider pokreta Ukrajinski izbor Viktor Medvedčuk
Lider pokreta Ukrajinski izbor Viktor Medvedčuk - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Pratite nas
Supruga lidera partije „Opoziciona platforma – za život“ Viktora Medvedčuka – Oksana Marčenko izjavila je da postoji velika mogućnost da ukrajinska bezbednosna služba muči njenog muža.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ona je podsetila na izjavu savetnika ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Vadima Denisenka koji je rekao da bi trebalo „sprovesti najbrže moguće suđenje, dati mu odgovarajući rok i izvući iz njega određene podatke, a zatim izvršiti razmenu“.

„Ta tvrdnja dokazuje želju vlasti da koriste zabranjene fizičke metode uticaja na Viktora Medvedčuka kako bi izvukli iz njega određene izjave. Drugim rečima, oni planiraju da ga muče ili ga već muče“, izjavila je Marčenko, podvlačeći formulaciju „izvući izjave“.

Ona je pozvala da se detaljnije pogledaju objavljeni snimci njenog muža, koji dokazuju da su ga tukli u prvim satima nakon hapšenja. Na Medvedčuku su se pojavile crvene mrlje na čelu koje su pokušali da sakriju pokrivajući ih kosom. Pored toga, na videu se mogu primetiti i plave, natečene uši, koje potvrđuju da je fizički zlostavljan.

„Imamo ozbiljne razloge da pretpostavimo da jedinice Službe bezbednosti Ukrajine zaista koriste mučenje da bi dobile željeno svedočenje od političkih zatvorenika i nepodobnih ljudi za vlast. To je zasnovano na činjenicama i potvrđeno ličnim svedočenjima Viktorovih saradnika (Medvedčuka) koji su uhapšeni krajem februara i početkom marta. Mnogi od njih su prijavili da su mučeni“, dodala je ona.

Marčenko je podvukla da ne zna gde se sada nalazi njen suprug i ne može da mu obezbedi pravnu zaštitu niti medicinsku pomoć.
Prema njenim rečima, ona je otišla iz Ukrajine 18. februara, razgovarala je sa mužem u februaru i martu, ali je pre nekoliko nedelja sa njim prekinut kontakt.
Podsetimo, Služba bezbednosti Ukrajine objavila je 12. aprila da je uhapsila lidera ukrajinske stranke „Opoziciona platforma – za život“ Viktora Medvedčuka po nalogu Vladimira Zelenskog. Kasnije je ukrajinski lider predložio Rusiji da razmeni političara za zarobljene Ukrajince. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da će Kremlj pratiti sudbinu Medvedčuka, te da poziva evropske političare da učine isto.
Ukrajinsko tužilaštvo je krajem februara saopštilo da je Medvedčuk nestao.
Žena ukrajinskog političara Viktora Medvedčuka obratila se predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom sa molbom da po hitnom postupku oslobodi njenog muža.
Viktor Medvedčuk - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
RUSIJA
Predsednik Dume: Ako se nešto desi Medvedčuku – odgovaraće Zelenski
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala