- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predsednik Dume: Ako se nešto desi Medvedčuku – odgovaraće Zelenski

© Sputnik / Viktor Tolochko / Uđi u bazu fotografijaViktor Medvedčuk
Viktor Medvedčuk - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Pratite nas
Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin izjavio je da ukoliko se nešto desi uhapšenom lideru političkog saveta ukrajinske stranke „Opoziciona platforma – za život“ Viktoru Medvedčuku, moraće da odgovara ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Volodin je na Telegramu objavio fotografiju Medvedčuka u lisicama.

„Takve su političke slobode u Ukrajini, ali SAD i EU ćute“, napisao je Volodin.

On je naglasio da je Medvedčuk poznat kao inicijator realizacije Minskih sporazuma u „normandijskom formatu“ i „teško da bi se danas dešavali tragični događaji da mu je sve to uspelo“. Volodin je dodao da se Medvedčuk zalagao za nezavisnu Ukrajinu, izgradnju vanblokovske države – „što je njegova glavna razlika u odnosu na Zelenskog, koji igra kako SAD sviraju“.
„Upravo iz tog razloga Medvedčuka ne podržavaju Vašington i Brisel. A Zelenski pokušava da ga predstavi kao izdajnika i stavlja mu lisice. Za njega je on konkurent broj jedan, to svi znaju. Ako se nešto desi Viktoru Medvedčuku, Zelenski će morati da odgovara“, poručio je predsednik ruske Dume.
Služba bezbednosti Ukrajine objavila je 12. aprila da je uhapsila lidera ukrajinske stranke „Opoziciona platforma – za život“ Viktora Medvedčuka po nalogu Vladimira Zelenskog. Kasnije je ukrajinski lider predložio Rusiji da razmeni političara za zarobljene Ukrajince. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da će Kremlj pratiti sudbinu Medvedčuka, te da poziva evropske političare da učine isto.
Ukrajinsko tužilaštvo je krajem februara saopštilo da je Medvedčuk nestao.
Ranije je bilo saopšteno da je prvih dana ruske specijalne operacije Medvedčuk pobegao iz Kijeva u nepoznatom pravcu.
Viktor Medvedčuk - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
RUSIJA
Peskov o razmeni Medvedčuka: Zahvalni smo mu ali on nije državljanin Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala