- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rogozin razgovarao sa Putinom o pravljenju savremenih borbenih sistema i interkontinentalnih raketa

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin i šef "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin
Ruski predsednik Vladimir Putin i šef Roskosmosa Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
Pratite nas
Šef „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin saopštio je da je tokom posete predsednika Rusije Vladimira Putina kosmodromu „Vostočni“ sa njim razgovarao o stvaranju savremenih borbenih raketnih sistema i interkontinentalnih balističkih raketa.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Razgovor se ticao, pre svega, istraživačkih i razvojnih radova 'Roskosmosa', naših preduzeća, borbenih sektora 'Roskosmosa', na stvaranju najsavremenijih borbenih raketnih sistema bez analoga u svetu i interkontinentalnih balističkih raketa. On je siguran da ćemo se izboriti sa tim zadatkom“, rekao je Rogozin u emisiji „Velika igra“ na Prvom kanalu.

Istovremeno je precizirao da nema pravo da iznosi druge detalje razgovora sa ruskim liderom.

NASA obećala da će platiti let astronauta u rubljama

„Roskosmos“ još nije dobio novac za let astronauta Marka Vandea Haja na Međunarodnu svemirsku stanicu, ali državna korporacija očekuje da se dug u iznosu od dve milijarde rubalja (preko 24 miliona dolara) isplati u maju u ruskoj nacionalnoj valuti.

„I kod nas se, kao i u naftnom i gasnom sektoru, kasni sa isplatama. Jedna američka kompanija 'Aksiom', koja je plaćala let astronauta Vandea Haja, još nam nije prebacila novac za to. Pozamašna suma, dve milijarde rubalja“, rekao je Rogozin.

Kako je precizirao, američki partneri se pozivaju na „logističke probleme“ i obećavaju da će uplatiti ceo iznos u maju. Rogozin je naglasio da ne sumnja da će vratiti novac i da će „Roskosmos“ dobiti sav novac upravo u rubljama.
Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin i beloruski lider Aleksandar Lukašenko posetili su u utorak kosmodrom „Vostočni“ gde su se sastali sa predstavnicima raketno-svemirske industrije i održali sastanak u trajanju od tri sata. Kasnije se Putin sastao u Blagovješčensku i sa generalnim direktorom državne kosmičke korporacije „Roskosmos“ Dmitrijem Rogozinom.
Predsednik Rusije Vladimir Putin u poseti kosmodromu Vostočni - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
RUSIJA
Putin: Rusija ostaje lider u astronautici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala