- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Presek stanja: Ruska vojska uništila lovac, helikopter i dron na aerodromu „Dnjepar“

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska u Ukrajini
Ruska vojska u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
Pratite nas
Visokopreciznim navođenim oružjem tokom protekle noći je uništeno 12 ukrajinskih vojnih objekata, među kojima su lovac MiG-29, helikopter Mi-8 i dron „Bajraktar“ ​​na aerodromu „Dnjepar“, saopštio portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Tokom noći 14. aprila visokopreciznim oružjem uništeno je 12 neprijateljskih ciljeva, uključujući dva skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja ukrajinskih trupa u naseljima Velika Mihajlovka i Bogatir, kao i ukrajinski MiG, helikopter Mi-8 i bespilotna letelica 'Bajraktar ​​TB-2' na aerodromu 'Dnjepar'“, precizirao je on.
Prema rečima general-majora, za dan je uništeno je više od 800 vojnih objekata u Ukrajini, uključujući gotovo 550 lokacija koncentracije ukrajinske vojske.
„Operativno-taktička avijacija je za dan pogodila 48 ukrajinskih vojnih objekata. Raketne snage i artiljerija pogodile su 770 meta“, naveo je Konašenkov, precizirajući da je „pogođeno devet komandnih mesta, 101 uporište, 548 područja koncentracije žive sile i vatrenih položaja Oružanih snaga Ukrajine, 110 artiljerijskih vatrenih položaja, protivvazdušni raketni sistem S-300 i skladište municije“.
Avijacija je takođe u protekla 24 časa uništila dva komandna mesta, radarsku stanicu, dva položaja višecevnih raketnih sistema, artiljerijsku bateriju, šest skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja, kao i 48 područja u kojima je bila koncentrisana ukrajinska vojna tehnika, rekao je portparol.
Istovremeno, Konašenkov je saopštio da se u Marijupolju dobrovoljno predalo više 130 vojnika, te da je tokom dana ukupan broj onih koji su se predali dostigao 1.160.
„U toku operacije oslobađanja Marijupolja, još 134 ukrajinskih vojnika, uključujući 14 oficira, dobrovoljno su položili oružje i predali se tokom noći. Za samo jedan dan dobrovoljno se predalo 1.160 ukrajinskih vojnika 36. brigade marinaca. Među njima ima 176 oficira“, napomenuo je on.
Prema njegovim rečima, od početka specijalne vojne operacije uništen je 131 avion, 104 helikoptera, 245 protivvazdušnih raketnih sistema, 448 bespilotnih letelica, 2.179 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 248 višecevnih raketnih bacača, 944 artiljerijskih sredstava i minobacača, kao i 2.088 jedinica specijalnne vojne tehnike.
Olupina oborenog ukrajinskog aviona Su-25 - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
RUSIJA
Presek stanja: Ruske snage uništile dva ukrajinska skladišta municije i četiri helikoptera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala