- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pentagon: Rusija ima mnogo mogućnosti na moru

© Foto : Press-služba MO RF / Uđi u bazu fotografijaRaketna krstarica "Moskva"
Raketna krstarica Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
Pratite nas
Portparol Pentagona Džon Kirbi smatra da Rusija ima dovoljno mogućnosti na moru u kontekstu sprovođenja specijalne vojne operacije u Ukrajini.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Što se tiče uticaja incidenta sa krstaricom ´Moskva’ na Ratnu mornaricu Rusije, teško je o tome govoriti sa apsolutnom sigurnošću. Oni imaju i imali su između deset i dvadeset brodova koji su bili aktivni u Crnom i Azovskom moru od početka operacije. Teško je reći kakav će tačno biti efekat od onesposobljavanja ovog broda“, rekao je Kirbi.

Prema njegovom mišljenju, incident sa krstaricom će kratkoročno uticati na vojni potencijal Rusije na moru, ali da li će to dugoročno uticati za sada nije poznato. Oni još uvek imaju dovoljan broj vojnih mogućnosti na moru, zaključio je Kirbi.
Ranije je saopšteno da je na raketnoj krstarici „Moskva“ izbio požar, usled čega je došlo do detonacije municije. U Ministarstvu odbrane Rusije su izjavili da je posada broda evakuisana, kao i da nije oštećeno osnovno raketno naoružanje krstarice.
Krstarica Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
RUSIJA
Šta je poznato o požaru na ruskoj krstarici „Moskva“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala