- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Nik Mejson, bubnjar „Pink Flojda“ stiže u Beograd

© Foto : Patrick BallsNick Mason's Saucerful of Secrets
Nick Mason's Saucerful of Secrets - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
Pratite nas
Bend Nika Mejsona „Nick Mason's Saucerful of Secrets“ u okviru turneje po Evropi održaće koncert u Beogradu, 1. juna u Belekspo centru.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Pored Masona na bubnju, ovu supergrupu čine Geri Kemp gitarista grupe „Spandau Ballet“, Li Haris gitarista grupe „The Blockheads“, Gaj Prat koji je sarađivao sa „Pink Flojdom“, kao i Dom Beken na klavijaturama.
Oni će, pored redovnog repertoara, izvoditi najveće hitove „Pink Flojda“ sa albuma „The Piper at the Gates of Dawn“, „Obscured by Clouds“ i drugih.
„Mislim da smo kao grupa uvek bili malo izvan glavnog toka istorije popularne muzike. Šta god da privlači pažnju javnosti kad je o nama reč - nikad nije u pitanju samo jedan naš aspekt. Rekao bih da smo na početku kao bend bili prava stvar, baš za to vreme u kome smo se pojavili, sredinom šezdesetih - išli smo smerom na koji su ’Bitlsi’ ukazali, kad su muziku gurnuli ka malo složenijim zvucima, tekstovima i smelim scenskim nastupima, sa filmskim snimcima emitovanim u pozadini - umesto dotadašnje konstantne promocije pojedinaca, koji su morali da budu u prvom planu. Tako smo dali priliku publici da više učestvuje u koncertima i postali smo glavni zastupnici te nove umetničke ideje. Mislim da ako uspeš da inspirišeš ljude, oni uvek reaguju na tekstove i na duže kompozicije koje traže pažnju - a to je ono što je obeležilo razliku između nas i ‘mejnstrima’“ rekao je Mejson koji je 2018. godine započeo svetsku turneju sa projektom „A Saucerful of Secrets,“ koji je nazvan po drugom albumu „Pink Flojda“.
Pink Flojd - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
KULTURA
Prvi „srušili“ zid i svirali u kosmosu: „Pink flojd“ na pravoj strani muzike i tamnoj strani meseca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala