- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Američka ekipa neće da vrati ruski novac!

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaNikita Mazepin
Nikita Mazepin - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
Pratite nas
Has, ekipa u Formuli 1 koja je pod političkim pritiskom raskinula sponzorski ugovor sa ruskom kompanijom Urakali, odbila je da vrati 13 miliona dolara, unapred uplaćenih na ime sponzorstva za novu takmičarsku godinu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Američki tim iz Formule 1 je odgovorio da „nije u obavezi da vrati uplaćeni novac“.
Uz raskidanje sponzorskog ugovora, Has je jednostrano prekinuo saradnju i sa ruskim vozačem Nikitom Mazepinom.
Kompanija Urakali je raskidanje ugovora nazvala nezakonitim i istakla da je jasno da Has nije ispunio obaveze iz ugovora, ali je zatim stiglo saopštenje iz tima Formule 1.
Kako je navedeno, pravo na raskid ugovora je proisteklo iz klauzule u kojoj piše da Urakali „ne sme da povredi, dovede u spor, ismejava ili umanjuje reputaciju i imidž tima u javnosti“ – navodeći da je to učinjeno „zbog bliskosti vlasnika Urakalija sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom“.
Uz sve, američka ekipa je konstatovala da ne bi trebalo da vraća novac, a jasno je i zašto – bez tog novca ne bi mogla da funkcioniše.
Ruski vozač Nikita Mazepin - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
SPORT
Nikita se oglasio o izbacivanju iz F1: Ignorisana je moja želja /foto/
A kako ni milijarde funti uloženih u londonski fudbalski klub Čelsi nisu sprečile britanske moćnike da „kenseluju“ ruskog oligarha Romana Abramoviča pogledajte u autorskoj emisiji Ljubinke Milinčić „Moj pogled na Rusiju“:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala