- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nikita se oglasio o izbacivanju iz F1: Ignorisana je moja želja /foto/

© AFP 2023 / GIUSEPPE CACACERuski vozač Nikita Mazepin
Ruski vozač Nikita Mazepin - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
Pratite nas
Nikita Mazepin, talentovani ruski vozač, oglasio se nakon što je Has raskinuo ugovor sa njim, čime je Rus ostao bez tima i neće se takmičiti u predstojećoj sezoni Formule 1.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Mazepin je bio spreman da se takmiči pod neutralnom zastavom, zbog sankcija Formule 1, a u vezi situacije u Ukrajini, ali Has je to ignorisao i pod pritiskom drugih otpustio je talentovanog Rusa.
Malo je reći da je Mazepin razočaran, što se videlo i u njegovom saopštenju na društvenim mrežama.
„Dragi navijači, jako sam razočaran što je moj ugovor raskinut. Iako razumem poteškoće u kojima se nalazimo, odluka FIA-e i moja spremnost da prihvatim predložene uslove (takmičenje pod neutralnom zastavom) za nastavak su potpuno ignorisani“, napisao je Nikita i dodao:
„Onima koji su pokušali da razumeju situaciju, duboka zahvalnost. Cenim svoje vreme provedeno u Formuli i iskreno se nadam da ćemo svi ponovo biti zajedno u boljim vremenima. Više ću reći narednih dana“.
Pre tri dana čelni ljudi motosporta u Velikoj Britaniji zabranili su Mazepinu da učestvuje na njihovoj Velikoj nagradi, a danas je talentovani Rus potpuno izbačen iz najbržeg moto-cirkusa.
Otac Nikite Mazepina je ruski oligarh Dmitrij Mazepin, navodni prijatelj Vladimira Putina, bivši je sponzor tima Has, bivši jer je američki tim raskinuo ugovor zbog vojne operacije Rusije u Ukrajini.
Amerikanci raskinuli ugovor sa Mazepinom
Britanka stala u odbranu Abramoviča: Veoma sam tužna, nije pošteno
Britanac psovkama napao mladog Rusa, stigao je i odgovor
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala