- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Film „Z“ otvara Kanski festival

© REUTERS / ERIC GAILLARDŽena nosi zaštitnu masku za lice u blizini Festivalske dvorane na Kroazeti u Kanu
Žena nosi zaštitnu masku za lice u blizini Festivalske dvorane na Kroazeti u Kanu - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
Pratite nas
Kanski festival biće održan od 17. do 28. maja ove godine, danas je objavljen i spisak filmova koji će se naći u selekciji, a festival otvora ostvarenje „Z“ Mišela Hazanavičijusa, reditelja koji se u takmičarskoj selekciji Kana našao već tri puta, a 2011. nagrađen je i Oskarom za najbolju režiju za film „Umetnik“.
Sa francuskim zvezdama Berenis Bežo i Romenom Durijem u glavnim ulogama, „Z“ prati filmsku ekipu koja se, snimajući niskobudžetni film o zombijima, nađe usred pravog zombi napada.
Pored filma otvaranja, još jedanaest filmova u distribuciji „Megakom filma“ će biti premijerno prikazano na ovogodišnjem Kanskom festivalu: „Žena Čajkovskog“ (Kiril Serebrenikov), „Dečak sa neba“ (Tarik Saleh), „Odluka o odlasku“ (Park Čan-Vuk), „RMN“ (Kristijan Munđijua), „Broker“ (Kore-Eda Hirokazu), „Blizu“ (Lukas Dont), „Brat i sestra“ (Arno Deplešan), „Zvezde u podne“ (Kler Deni), „Tori i Lokita“ (braća Darden), „Zauvek mlad“ (Valerija Bruni Tedeski) i „Sveti pauk“ (Ali Abasi), prenosi Tanjug.
Atmosfera na 25. Festivalu autorskog filma - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
Kanski pobednici na Festivalu autorskog filma
Kanski festival - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
DRUŠTVO
Kanski festival po prvi put izabrao seriju iz Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala