Kanski pobednici na Festivalu autorskog filma

© Foto : Talja Drobljak/Festival autorskog filmaAtmosfera na 25. Festivalu autorskog filma
Atmosfera na 25. Festivalu autorskog filma - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2021
Pratite nas
Dobitnici gran prija i nagrade za najbolji scenario na ovogodišnjem Kanskom filmskom festivalu, finski film „Kupe broj 6“ Juha Kuosmanena i japansko ostvarenje „Povezi me“ Rjusukea Hamagučija, biće premijerno prikazani na predstojećem Festivalu autorskog filma u Beogradu.
Oba filma će biti prikazana u glavnom festivalskom programu, a povezuje ih to što se bave čovekovom borbom s prošlošću i putovanjem ka slobodi, naveli su organizatori.
Radnja filma „Kupe broj 6“ odvija se krajem devedesetih godina prošlog veka i prati putovanje dvoje mladih ljudi Transibirskom železnicom iz Moskve u Murmansk, koje menja njihov pogled na život.
Glavne uloge u filmu igraju Sejdi Harla, Jurij Borisov, Dinara Drukarova i Julija Aug. Ovo ostvarenje producirali su sa ruske strane Natalija Drodzd i Sergej Seljanov. Pored Finske u koprodukciju su uključeni i Estonija i Nemačka.
„Povezi me“ je adaptacija kratke priče „Drive My Car“ Harukija Murakamija iz zbirke priča „Muškarci bez žena“.
Dobitnik nagrade za najbolji scenario i Fipresci nagrade kritike u Kanu za ovaj film, ali i Srebrnog medveda u Berlinu za film „Kolo sreće i fantazije“ (oba iz 2021. godine), Rjusuke Hamaguči je trenutno najznačajniji savremeni japanski filmski reditelj.
Glavni program Festivala autorskog filma prikazivaće se, kao i prethodnih godina, u Kombank dvorani. Prateći svetske trendove, FAF će deo svog filmskog programa prikazati i onlajn, na MojOFF filmskoj platformi.
Ovogodišnji Festival autorskog filma održava se od 26. novembra do 3. decembra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala