- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: Turistička putovanja neće legitimisati Šmita kao visokog predstavnika

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ponovio je da Kristijan Šmit nije izabran za visokog predstavnika u skladu sa procedurama koje propisuje Aneks 10 Dejtonskog sporazuma, navodeći da ne vidi destinaciju u koju bi Šmit mogao da ode, a da ga to legitimiše.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Njegova turistička putovanja neće ga legitimisati kao visokog predstavnika. To nije pitanje gde je on bio, sa kim se sastao ili gde je govorio. To je pitanje koje se rešava procedurama po kojima su svi visoki predstavnici u BiH dolazili. Savet bezbednosti UN nije potvrdio njegovo imenovanje, što ga čini jedinom osobom koja tvrdi da je visoki predstavnik a da se nije našao ni u jednoj rezoluciji Saveta bezbednosti“, naveo je Dodik.
Povodom sastanka Šmita sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Dodik je rekao da taj susret vidi kao pokušaj vlastite legitimacije kao visokog predstavnika.
„Pre sastanka predsednika Srbije sa Kristijanom Šmitom razgovarao sam sa predsednikom Vučićem i ponovio mu naše stavove, ali isto tako razumem poziciju Srbije“, dodao je Dodik.
Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Kristijana Šmita da bi se u svako doba sastao sa Dodikom i da mu može garantovati da, kako je kazao, neće preduzeti ništa čime bi mu ograničio slobodu rada i kretanja, srpski član Predsedništva je kratko odgovorio: „Neka se spusti na zemlju na kojoj inače nije visoki predstavnik“, preneo je portal RTRS.
Podsetimo, predsednik Srbije sastao se ranije danas sa takozvanim visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Kristijanom Šmitom i izrazio jasno neslaganje sa poslednjim Šmitovim odlukama i primenom bonskih ovlašćenja, za koje smatra da ne doprinose stabilnosti.
Podkast
Čeka li Srbe novi zapadni ultimatum | Od četvrtka do četvrtka
Sastanak Milorada Dodika i Aleksandra Vučića u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
SRBIJA
Vučić i Dodik sastaće se u petak u Beogradu
Aleksandar Vučić i Kristijan Šmit - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
SRBIJA
Vučić poručio Šmitu: Primena bonskih ovlašćenja ne doprinosi stabilnosti
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
REGION
Dodik: Plan iz inostranstva – da me sklone ili deportuju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala