Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Zolotnicki: Svaki glas za podršku Rusiji, danas je veoma važan

© Sputnik / Lola ĐorđevićIgor Zolotnicki
Igor Zolotnicki - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Pratite nas
Želeli smo da Srbiji iskažemo zahvalnost zbog podrške, zato što danas svaki glas za podršku Rusiji jako je vredan. Zato smo veoma zahvalni, rekao je potpredsednik ruske sekcije Međunarodne policijske asocijacije, pukovnik Igor Zolotnicki, koji je došao u posetu Srbiji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Govoreći o efektima antiruskih sankcija Zolotnicki je primetio da svi oni koji učestvuju u tome ne razumeju, kako je rekao, rusku dušu, misli i karakter.
„Danas, rejting podrške predsedniku Rusije, posle svega što se dogodilo, posle napada na Rusiju veoma je porastao. Oni, nažalost, misle da će na ovaj način da izazovu bunt i prevrat u Rusiji. To samo govori o tome da oni uopšte nemaju predstavu o duši ruskog čoveka“, ističe Zolotnicki.

Dugogodišnja saradnja između srpskih i ruskih policajaca

Major policije Vera Karabljova, kaže da je veoma dirnuta gostoprimstvom svojih srpskih kolega – veoma sam zadovoljna onim što smo postigli posetom, dodala je ona.
Svake godine članovi srpske i ruske sekcije Međunarodne policijske asocijacije (IPA) posećuju se, pa je tako i ove godine, navodi domaćin ruskim kolegama, Dobrivoje Stojanović. Srpska sekcija IPA-e sarađuje sa sekcijama ovog udruženja iz celog sveta, ali, saradnja sa ruskom sekcijom posebno je plodna, naglasio je on.
„Svake godine se posećujemo i svake godine oni dolaze kod nas. Ovom prilikom smo hteli da vide da nisu sami, da im damo podršku, prijateljsku, bratsku, bez uplitanja u bilo kakve politike i da negujemo korektne i profesionalne odnose. Sa pukovnikom Igorom Zolotnickim sarađujemo već godinama“, ističe Stojanović.
Zadovoljstvo je što smo primili delegaciju naših prijatelja iz Rusije, kaže advokat Goran Petronijević.
„Naša saradnja je dugogodišnja i tradicionalna, naše dve policijske organizacije, ne samo da sarađuju onoliko koliko je neophodno, već se i privatno druže i da razvijaju jednu vrstu prijateljstva i produbljuju saradnju između naših naroda u svakom segmentu. To je bitno za međunarodne odnose, ali i za duhovne i kulturne veze između nas i Rusije. Kada god dođu, naši prijatelji iz Rusije su uvek dobrodošli i ovde se jako lepo osećaju. Naravno, isto kao i mi kada odemo u Rusiju. Tako da se nadam da ćemo ovih nekoliko dana lepo provesti sa njima“, navodi Petronijević.
Međunarodna policijska organizacija je organizacija putem koje policajci iz celog sveta razvijaju prijateljske veze, bez obzira na nacionalnost, veroispovest, pol, rasu, čin ili to da li su u aktivnom radnom odnosu ili su penzioneri. Ova organizacija je najveća policijska organizacija na svetu i, kako se navodi na njenom veb sajtu, ima preko 372 000 članova u 100 država na šest kontinenata.
Cilj organizacije da širi prijateljske veze među policijskim službenicima, unapređenje međunarodne saradnje na profesionalnom, kulturnom i društvenom planu, kao i podsticanje mirnog suživota među narodima, očuvanje svetskog mira i poboljšanje imidža policijske službe. IPA ima status konsultativnog tela pri Organizaciji američkih država i Unesku.
Članovi ruske sekcije Međunarodne policijske asocijacije došli su u posetu Srbiji, gde će boraviti 13. i 14. aprila. Ruska delegacija, predvođena pukovnikom policije Igorom Zolotnickim sa srpskim kolegama razmeniće profesionalna iskustva i obići kulturnu baštinu Beograda.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala