- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Zapadni mediji: Amerika šalje Ukrajini „hamvije“ i haubice

© AFP 2023 / SERGEI SUPINSKY Oklopna vozila hamvi američkih oružanih snaga
Oklopna vozila hamvi američkih oružanih snaga - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Pratite nas
Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena spremna je da dramatično proširi obim naoružanja koje šalje Ukrajini, tvrdi Vašington post, pozivajući se na anonimne američke zvaničnike.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Pentagon želi da u Ukrajinu prebaci vozila „hamvi“ i niz druge sofisticirane opreme, a vrednost novog paketa vojne pomoći Ukrajini mogla bi biti 750 miliona dolara, navodi američki list.
Preliminarni planovi pomoći Kijevu uključivali su helikoptere Mi-17, haubice, dronove za obalsku odbranu i zaštitna odela za slučaj hemijskog, biološkog ili nuklearnog napada, ali se još ne zna da li će sve te stavke biti u konačnom paketu pomoći.
Portparol Pentagona Džon Kirbi odbio je da komentariše ove navode. Neimenovani američki bezbednosni zvaničnik rekao je da helikopteri ruske proizvodnje neće biti uključeni u pomoć Kijevu, navodi Vašington post.
Prethodno je agencija Rojters javila da će SAD uputiti Ukrajini dodatnu pomoć u naoružanju vrednu 750 miliona dolara, prenosi Tanjug.
Ukrajinski vojnici istovaruju američko oružje na aerodromu u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
SVET
SAD odrešile kesu: Kakvim oružjem Zapad pumpa Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala