- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija smanjila spoljni dug za 26 milijardi dolara

© Depositphotos.com / Rookman48Štampanje para
Štampanje para - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Pratite nas
Spoljni dug Rusije smanjen je za 26,5 milijardi dolara u prvom kvartalu ove godine i iznosi 453,5 milijardi dolara, saopštila je Centralna banka Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

"Prema ocenama Banke Rusije, spoljni dug Rusije na 1. april 2022. godine iznosio je 453,5 milijardi dolara, smanjivši se od početka godine za 26,5 milijardi dolara ili za 5,5 odsto. Na dinamiku pokazatelja najviše je uticalo smanjenje spoljnog zaduživanja drugih finansijskih sektora", navodi se u saopštenju.

Ovaj pokazatelj je najmanji za poslednjih 13 godina.
Podsetimo, nakon što je Rusija pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini zapadne države su uvele sankcije ruskom finansijskom sektoru. Između ostalog, zamrznuto je oko 300 milijardi dolara rezervi Centralne banke.
Zlatne poluge - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
RUSIJA
Centralna Banka: Rusija ima dovoljno rezervi u zlatu i juanima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala