- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Svaka čast Putinu, zaustavio je sve korona viruse sveta

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Belorusije i Rusije, Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin
Predsednici Belorusije i Rusije, Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Pratite nas
Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da je njegov ruski kolega Vladimir Putin „zaustavio sve viruse korona na svetu“, imajući u vidu da je specijalnom vojnom operacijom u Ukrajini skrenuo pažnju sa pandemije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Treba sve promisliti, kada će se sve završiti. Ima i toga da se situacija pogoršavala, mada ona nekome odgovara. Juče sam rekao Putinu: 'Slučaj, svaka čast – rat je rat, ali ti si u sekundi zaustavio sve viruse korona na svetu, svi su ozdravili'“, rekao je Lukašenko novinarima.

On je dodao da su se mnogi stručnjaci angažovani na otkrivanju novih sojeva brzo obogatili.
Lukašenko je ocenio da je u toku preraspodela sveta.

„Koju je ulogu u tome odigrala pandemija? Još uvek ne znam, ali sklon sam da verujem da je odigrala veliku ulogu. Verovatno će biti i tih činjenica. Kada sve uporedimo, izvući ćemo zaključke. Ali beloruski put se pokazao ispravnim i sada je svima potreban“, rekao je predsednik.

Kako kaže, u Belorusiji je sve u redu.
„Uskoro ćemo rešiti stvar sa koronom i proceniti prednosti i mane. Ne želim da kažem da smo tamo uradili kako treba. Ali za sve vreme bilo je ukupno oko osam hiljada smrtnih slučajeva“, rekao je Lukašenko, dodajući da na svežem vazduhu treba ići bez maske.
Lukašenko je juče stigao u Rusiju i istog dana posetio kosmodrom „Vostočni“ u Amurskoj oblasti zajedno sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
O tome kako je bivša tužiteljka za ratne zločine Karla del Ponte pozvala Međunarodni krivični sud da izda nalog za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina u emisiji „Prorok“ govorio je Dušan Proroković:
Konvoj ruske vojne tehnike - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
RUSIJA
Putin: Ciljevi specijalne operacije u Ukrajini će biti ostvareni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala