- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Dobro zaključavajte vrata“: Medvedev „savetuje“ izrode u Kijevu koji drže Medvedčuka /foto/

© Aleksandr Astafьev / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Pratite nas
Izrodi u Ukrajini koji žele da izvuku priznanje od lidera proruske opozicione stranke „Opoziciona platforma – Za život“ Viktora Medvedčuka i potom ga razmene za svoje treba da vode računa da i njih ne snađe ista sudbina, rekao je potpredsednik ruskog Saveta za bezbednost Dmitrij Medvedev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Pojedini izrodi koji sebe nazivaju ‘ukrajinskim vlastima’ objavljuju da žele da izvuku dokaze od Viktora Medvedčuka, pa da ga ‘brzo i pošteno’ osude, a zatim razmene za zarobljenike. Oni treba pažljivo da se osvrnu oko sebe i da noću čvrsto zaključavaju vrata, kako se i sami ne bi našli među ljudima koji se razmenjuju“, napisao je on na svom Telegram kanalu.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski saopštio je u utorak o hapšenju Medvedčuka tako što je na svom Telegram kanalu objavio fotografiju čoveka sa lisicama na rukama, koji je ličio na njega. Takođe je predložio da ga razmeni za ukrajinske ratne zarobljenike.
S tim u vezi, portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da tu fotografiju treba proveriti zbog velikog broja falsifikata sa ukrajinske strane.
Ranije je bilo saopšteno da je prvih dana ruske specijalne operacije Medvedčuk pobegao iz Kijeva u nepoznatom pravcu.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Vojnik sa zastavom NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Podkast
Agresivan potez Zapada – NATO menja pravila igre | Svet sa Sputnjikom
Pogled na zgradu Ministarstva spoljnih poslova Rusije i hrama Hrista Spasitelja u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
RUSIJA
Rusija: Vašington u poslednjih mesec i po dana isporučio Kijevu oružje vredno 1,65 milijardi dolara
Pripadnik specijalnog odreda za brzo reagovanje čečenskih snaga Ahmat na krovu zgrade u Marijupolju u blizini metalurškog kombinata Azovstalj. - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
RUSIJA
Kadirov: Predalo se hiljadu ukrajinskih vojnika, stotine ranjeno
Logo NATO-a u zgradi sedišta Alijanse u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
RUSIJA
Prognoza NATO-a: Sukob u Ukrajini ulazi u krvaviju fazu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala