- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kadirov: Predalo se hiljadu ukrajinskih vojnika, stotine ranjeno

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPripadnik specijalnog odreda za brzo reagovanje čečenskih snaga "Ahmat" na krovu zgrade u Marijupolju u blizini metalurškog kombinata "Azovstalj".
Pripadnik specijalnog odreda za brzo reagovanje čečenskih snaga Ahmat na krovu zgrade u Marijupolju u blizini metalurškog kombinata Azovstalj. - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Pratite nas
Više od hiljadu ukrajinskih marinaca predalo se u Marijupolju, saopštio je čečenski lider Ramzan Kadirov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Među njima ima na stotine ranjenih. Ovo je pravi izbor“, napisao je Kadirov na svom Telegramu.
Prema njegovim rečima, ukrajinske grupe razbijaju se jedna za drugom, ne znaju šta da rade sa ranjenicima, ne shvataju kuda da idu i šta dalje da rade, „jer je otpor beskoristan, a praktično im nije ostalo borbenih snaga“.
On je dodao da se bore samo malobrojne pojedinačne grupe koje se „iz nekog razloga plaše da izađu sa belom zastavom ka ruskim trupama“.
Kadirov je dodao da se sada u „Azovstalju“ nalazi oko dvesta ranjenika koji ne mogu da dobiju medicinsku pomoć i istakao da bi za njih bilo bolje da prekinu sukob i vrate se kući.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Železara Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
RUSIJA
Poslednja nacistička jazbina – grad u gradu: Šta kriju zidine fabrike „Azovstalj“ u Marijupolju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala