- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarski socijalisti ponovili: Ne podržavamo isporuke oružja Ukrajini

CC0 / Pixabay / Zgrada bugarskog parlamenta
Zgrada bugarskog parlamenta - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
Pratite nas
Bugarska socijalistička partija neće učestvovati na glasanju u parlamentu o pružanju vojne pomoći Ukrajini, izjavio je poslanik partije Borislav Gucanov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

On je podsetio da je lider socijalista i ministar ekonomije Kornelija Ninova ranije kategorički govorila na tu temu i upozorila da neće potpisati moguću odluku o isporukama oružja.

„Bugarska socijalistička partija je bila dosledna po tom stavu i nu u kom slučaju ga neće menjati“, izjavio je Gucanov.

Izjava poslanika Bugarske socijalističke partije je usledila nakon što je poslanik parlamentarne stranke „Preporod“ Elena Gunčeva zahtevala ostavku Kornelije Ninove.
Prema rečima Gunčeve, Bugarska bez obzira na izjave ministra ekonomije, ipak učestvuje u isporukama oružja Ukrajini. Zemlja učestvuje u mehanizmu EU za održavanje mira i plaća godišnje članarine. O tome je ranije govorio i šef evropske diplomatije Žozep Borelj koji je rekao da i Bugarska i Mađarska učestvuju u finansiranju isporuka sa oružjem. Pored toga, ona je obratila pažnju na saopštenja nekih medija, među kojima su i bugarski, o tome da Bugarska ipak ne isporučuje oružje direktno, već preko treće zemlje.
Ranije je poslanik Bugarske socijalističke partije Rumen Gečev rekao da će partija napustiti sastav vladajuće koalicije u slučaju da parlament donese odluku o isporuci oružja Ukrajini.
Zastava Bugarske - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
RUSIJA
U Bugarskoj mogući vanredni izbori zbog neslaganja oko isporuke oružja Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala