- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Bugarskoj mogući vanredni izbori zbog neslaganja oko isporuke oružja Ukrajini

CC0 / Pixabay / Zastava Bugarske
Zastava Bugarske - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Bugarska socijalistička partija napustiće sastav vladajuće koalicije ako parlament donese odluku da isporučuje oružje Ukrajini, upozorio je poslanik stranke Rumen Gečev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ukoliko parlament donese tako nerazumnu odluku i uvuče Bugarsku u taj masakr koji se odvija između dva bratska naroda, mi nećemo učestvovati u tome i napustićemo koaliciju, odnosno to će biti odluka da idemo nove izbore“, izjavio je Gečev.

Poslanik je za televiziju „Nova“ rekao da bi u tom slučaju zemlja pretrpela veoma ozbiljne ekonomske i političke posledice, jer u energetskim i trgovinskim odnosima zavisi i od Rusije i od Ukrajine. Prema rečima političara, stanje bugarske vojske je veoma teško.
Liderka Bugarske socijalističke partije Kornelija Ninova, zamenica premijera i ministarka ekonomije Kornelija Ninova juče je za Bugarsku ancionalnu televiziju ponovila da Sofija ne isporučuje i da neće isporučivati oružje Kijevu, kao i da ne prodaje oružje Rusiji.
Ona je napomenula da će narodni poslanici morati da glasaju za odgovarajuće predloge „Demokratske Bugarske” (deo vladajuće koalicije) i GERB-a. Prema njenim rečima, ukoliko parlament podrži predlog o pružanju vojne pomoći Ukrajini, ona će kao ministarka ekonomije odbiti da ga potpiše.
S tim u vezi, Ninova je precizirala da je vlada dužna da sprovede odluku parlamenta i da je moraju potpisati Državna agencija za nacionalnu bezbednost, obaveštajna služba, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo spoljnih poslova, kao i Ministarstvo privrede.
U Bugarskoj se ne stišavaju strasti po pitanju isporuka oružja Ukrajini: koalicija „Demokratska Bugarska“ pozvala je da se Kijevu pruži vojna pomoć, dok je parlamentarna stranka „Preporod“ apelovala da se ne počinju razgovori na tu temu.
Izuzetno gađanje pripadnika Vojske Srbije na poligonu Šabla u Bugarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
RUSIJA
Bivši ministar odbrane Bugarske: Isporuke oružja Ukrajini će samo produžiti agoniju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala