- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Kada mi kažu „Buča“, ja ih pitam: A da li ste nekada bili u Raki?

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Uđi u bazu fotografijaPrezident RF Vladimir Putin vo vremя osmotra stroitelьnoй ploщadki startovogo kompleksa kosmičeskogo raketnogo kompleksa "Angara" na kosmodrome Vostočnый
Prezident RF Vladimir Putin vo vremя osmotra stroitelьnoй ploщadki startovogo kompleksa kosmičeskogo raketnogo kompleksa Angara na kosmodrome Vostočnый - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su izveštaji o stradanju civila u Buči podjednako lažni kao i informacije da je Vlada Bašara Asada u prošlosti upotrebila hemijsko oružje u Siriji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Što se tiče Buče – često sam razgovarao sa kolegama iz zapadnih zemalja. I kada mi kažu 'Buča', ja ih pitam: 'A da li ste nekada bili u Raki? Jeste li videli kako je taj sirijski grad u potpunosti, do temelja uništila američka avijacija?' Tamo su zaista tela mesecima ležala u ruševinama i raspadala se. Nikoga nije bilo briga za to, niko nije ni primetio“, rekao je Putin.

Kako je rekao, isto tako se niko ne seća na stotine ubijenih civila u Avganistanu.
„Nije se tako ćutalo kada su organizovali provokacije u Siriji. Kada su predstavljali da je Asadova Vlada upotrebila hemijsko oružje. Kasnije se ispostavilo da je to laž. Isti takav falsifikat je i (događaj) u Buči“, rekao je Putin.
Po njegovim rečima, beloruski lider Aleksandar Lukašenko predao je dokumenta o onome što se dogodilo u Buči.
„Ta dokumenta su predata FSB-u Rusije – kako je, ko je, kojim prevoznim sredstvom dolazio u to naselje i stvarao uslove za organizovanje te provokacije i falsifikata“, rekao je Putin.
Ranije su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.
Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.
Nakon početka specijalne operacije, usledile su najoštrije do sada sankcije Zapada. Na udaru sankcija se našla i Belorusija koju Zapad optužuje da pomaže Rusiji.
Buča i Kramatorsk i njihova paralela sa Račkom i Markalama, kao i to ko je kriv za zločine za koje je Zapad odmah okrivio Ruse (kao svojevremeno Srbe), bili su tema emisije „Novi Sputnjik poredak“:

Incident u Dumi

Zapad je ranije optužio Damask za hemijski napad na sirijski grad Duma u ​​Istočnoj Guti i zapretio vojnim udarima. Kao dokaz hemijskog napada, organizacija „Beli šlemovi“ koristila je snimke na kojima se vide stanovnici Dume, uključujući decu, koje lekari navodno pokušavaju da spasu od dejstva toksičnih supstanci.
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je svrha priče o upotrebi toksičnih supstanci u sirijskoj vojsci da štiti teroriste i opravdava moguće napade spolja. U isto vreme, Generalštab Oružanih snaga Rusije saopštio je o provokaciji koju su militanti pripremili u Istočnoj Guti uz insceniranu upotrebu hemijskog oružja.
Sirijske vlasti tvrde da nikada nisu upotrebljavali hemijsko oružje protiv civila i terorista, i da je ceo hemijski arsenal zemlje izvezen iz Sirije pod kontrolom OZHO.
Ukrajinski vojnici, Buča - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
RUSIJA
Lukašenko: Buča je specijalna operacija Velike Britanije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala