- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Buča je specijalna operacija Velike Britanije

© AP Photo / Vadim GhirdaUkrajinski vojnici, Buča
Ukrajinski vojnici, Buča - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
Pratite nas
Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je nakon sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom tokom posete kosmodromu „Vostočni“ da je sa ruskim liderom razmotrio dešavanja u ukrajinskoj Buči, rekavši da je to specijalna operacija Velike Britanije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema rečima Lukašenka, „zajedno sa našim ruskim prijateljima smo potpuno – od prvog do poslednjeg časa – otkrili ovu podlu poziciju Zapada“.
„Razmotrili smo provokaciju u Buči. Svi viču da je trebalo odmah uvesti još jedan paket sankcija i to je poznato. Danas smo razmotrili specijalnu operaciju, kao i psihološku specijalnu operaciju koju su sproveli Englezi“, istakao je on.
Lukašenko je takođe dodao da može da pomogne po pitanju materijala za istragu pripreme operacije u Buči i da ih obezbedi.
"Ako su vam potrebne adrese, lozinke, brojevi automobila, i marke vozila kojima su stigli u Buču, ruska Federalna služba bezbednosti može da obezbedi ove materijale. Ako ne, mi ćemo pomoći u tome", dodao je beloruski predsednik.
On je takođe ocenio da je Rusija bar malo zakasnila s početkom specijalne operacije u Ukrajini, ruska teritorija bi pretprela razoran napad.
„Da je Rusija bar malo zakasnila s početkom specijalne operacije u Ukrajini, ruska teritorija pretprela bi razoran napad, kao i susedne oblasti“, istakao je on.
Beloruski lider je naglasio da njegova zemlja nikome neće dozvoliti da puca u leđa ruskom čoveku.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ranije su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.
Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.
Nakon početka specijalne operacije, usledile su najoštrije do sada sankcije Zapada. Na udaru sankcija se našla i Belorusija koju Zapad optužuje da pomaže Rusiji.
Buča i Kramatorsk i njihova paralela sa Račkom i Markalama, kao i to ko je kriv za zločine za koje je Zapad odmah okrivio Ruse (kao svojevremeno Srbe), bili su tema emisije „Novi Sputnjik poredak“:
Predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko i generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin na kosmodromu Vostočni - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
RUSIJA
Lukašenko: Izdržaćemo pritisak Zapada, znamo na koju kartu da igramo
Konvoj ruske vojne tehnike - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
RUSIJA
Putin: Ciljevi specijalne operacije u Ukrajini će biti ostvareni
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala