- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Rusi, Belorusi i Ukrajinci su jedan narod, dešavanja u Ukrajini su tragedija

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaRabočaя poezdka prezidenta RF V. Putina v Soči
Rabočaя poezdka prezidenta RF V. Putina v Soči - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da su Rusi, Belorusi i Ukrajinci jedan narod, a dešavanja u Ukrajini je nazvao tragedijom. On je poručio da će se Moskva i Minsk suprotstaviti pokušajima Zapada da izoluju dve zemlje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ne razlikujemo posebno gde prestaje Belorusija, gde Rusija. Koliko god to danas zvučalo čudno, mi smo uvek jedan narod – Ukrajina, Belorusija i Rusija“, rekao je predsednik na konferenciji za štampu sa beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom u Beloveštensku, Amurska oblast Rusije.

„Ono što se dešava u Ukrajini je tragedija, ali Aleksandar Grigorijevič (Lukašenko) je ispravno rekao: nije bilo izbora. Jednostavno nije bilo izbora, samo je bilo pitanje kada će to početi. I to je sve“, naglasio je Putin.
Predsednik Rusije je poručio da će se Moskva i Minsk suprotstaviti pokušajima Zapada da izoluju dve zemlje.

„Uveren sam da je u sadašnjoj situaciji kada su zapadne zemlje pokrenule protiv Rusije i Belorusije totalni sankcioni rat važno produbljivati našu integraciju u okviru Savezne države. I dalje ćemo se suprotstavljati pokušajima da se uspori razvoj naših država ili da se one veštački odseku od globalne ekonomije“, rekao je Putin.

Putin je istakao da se blickrig na koji je Zapad računao prilikom uvođenja sankcija Rusiji nije dogodio.
Istakao je da su pokušaji izolacije dve zemlje apsolutno beskorisni.
„Rusija i Belorusija su tesno povezane ekonomski, tradicionalno, mnogim vezama, nitima, uključujući i industrijsku saradnju. I od tih pokušaja neće biti ništa“, naglasio je ruski predsednik.

O pregovorima Rusije i Ukrajine i ulozi Belorusije

Predsednik Rusije je govorio i o ulozi Belorusije u vezi sa pregovorima Rusije i Ukrajine, ocenivši da je Belorusija dobra platforma za te razgovore.
"Zahvaljujući Lukašenku bilo je moguće pokrenuti pregovore", rekao je Putin.
Prema Putinovim rečima, Rusija se uvek odnosila prema Belorusima kao prema braći za koje je uvek bila spremna da podmetne rame.
"Ništa se nije promenilo", naglasio je on.
Putin je u utorak doputovao na kosmodrom „Vostočni“ zajedno sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom. Ruski predsednik je na Dan kosmonautike uručio državne nagrade kosmonautima na kosmodromu „Vostočni“. Svečana ceremonija održana je u zgradi kosmodroma.

Sankcioni „blickrig“ protiv Rusije nije uspeo

Sankcioni „blickrig“ Zapada protiv Rusije nije uspeo, finansijski sistem i industrija u zemlji funkcionišu, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.
„Taj 'blickrig' na koji su računali oni koji su neprijateljski raspoloženi prema nama nije se desio, to je očigledno. Naš finansijski sistem i industrija ritmično rade“, ocenio je Putin, istakavši da ruska ekonomija funkcioniše prilično stabilno i efikasno.
Takođe je dodao da računa na to da će na Zapadu prevladati zdrav razum kada je reč o situaciji oko sankcija.
„Čini mi se da bi ipak trebalo da prevlada zdrav razum, ja zaista računam na to“, naglasio je ruski lider.
Po njegovim rečima, ruska ekonomija će se obavezno prilagoditi novonastaloj situaciji u uslovima sankcija. „To je neizbežno“, konstatovao je predsednik Rusije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala