- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Španac ruskog porekla učio od Novaka – sada igra protiv njega: Srbin mu je već „obojio lice“

© AP Photo / Gregorio BorgiaNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, započinje pohod na titulu u Monte Karlu od 14 časova, a prvi rival mu je Alehandro Davidovič Fokina, Španac koji ima ruskog porekla i koji do sada nije pobedio srpskog asa.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prošlo je skoro dva meseca od trenutka kada je Novak Đoković odigrao turnir u Dubaiju posle čega nije izlazio na teren.
Uzbuđenje zbog povratka vlada i kod publike, ali i kod svetskog broja jedan koji je priznao da jedva čeka da izađe na šljaku u Monte Karlu.
Novak će se utorak ne pre 14 časova sastati u drugom kolu sa Alehandrom Davidovičem Fokinom sa kojim je do sada igrao dva puta i oba ubedljivo slavio.
Španac čiji je otac poreklom Šveđanin, a majka Ruskinja, trenutno je 46. reket sveta i iako je pun samopoudanja, do sada nije ostvario pobedu koja bi dala naznaku da bi mogao da ugrozi i Đokovića.
Najveći trijumf ostvario je protiv Matea Beretinija u Monte Karlu prošle sezone, nakon čega je igrao dobro i stigao do četvrtfinala Rolan Garosa.
Na Novakovu „minu“ naleteo je prvi put prošle godine u Rimu kada je srpski as ubedljivo pobedio rezultatom 6:2, 6:1.
„Obojio mi je lice“, bio je komentar Davidoviča Fokine posle susreta sa Novakom. Španac je o prvom reketu sveta uvek govorio pohvalno i sa poštovanjem.
„Kao da se poznajemo deset godina. Viđali smo se ranije po turnirima, ali smo se dobro upoznali tako što smo bili jedini profesionalni teinseri u Marbelji, pa smo počeli da treniramo zajedno. Od tog momenta imamo sjajan odnos, često mi daje savete za igru, mnogo sam naučio od njega“, istakao je prošle godine Davidovič Fokina.
Đoković se sa Špancem sastao i u Tokiu na Olimpijskim igrama, a pred taj duel mladi teniser istakao je da smatra da može da savlada srpskog asa.
Ipak, doživeo je još jedan poraz ovoga puta rezulatom 3:6, 1:6, a posle toga uglavnom do kraja sezone nije uspevao da prođe drugo kolo bilo kog turnira.
U istom ritmu Fokina je zakoračio i u aktuelnu sezonu i iz toga razloga ne bi trebalo da previše umori ili napravi iznenađenje protiv najboljeg tenisera sveta.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
SPORT
Spremite se za srpski dan u Kneževini
Aleksandar Bublik - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
SPORT
Bivši Rus pokazao majstorstvo protiv legende i otvorio dušu: „Da li hoće da nas stave u kavez?“
Aleksandra Krunić - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
SPORT
„Oluja, možda su negde padali i klaviri...“ – Aleksandra opisala detalje velike borbe /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala