- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Mediji: Završena istraga o padu drona u Zagrebu - bio je dorađivan i naoružan bombom

© Tanjug / FOTO HINA/ ADMIR BULJUBASICPad drona u Zagrebu
Pad drona u Zagrebu - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
Pratite nas
Završena je istraga o padu vojne letelice koja je pre više od mesec dana pala na Zagreb.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Hrvatski mediji pišu da se saznaje da je letelica bila dorađivana i da je nosila bombu.
„Vojna letelica koja je pala pre više od mesec dana - bila je naoružana. Imala je bombu - ugrađenu umesto kamere. Do tih se saznanja došlo u istrazi“, potvrđeno je hrvatskom Dnevniku Nove TV.
Rupa iz koje je izvađena - odavno je zatrpana, a u nju već posađena stabla.

„Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu izdalo je naloge za sprovođenje više vrsta veštačenja. Zatraženo je i mišljenje avio- tehničke struke“, izvestili su mediji.

O završnom izveštaju zagrebački tužioci još ne žele da se izjašnjavaju. Javnosti će pokazati delove koji su pronađeni i sve ono što je od bombe ostalo. Trebalo bi biti jasnije je li stvarno bila napunjena sa 40 kilograma eksploziva, kao i šta je tačno eksplodiralo. Trebalo bi da to pokaže hemijsko-fizički nalaz.
„Može utvrditi tragove eksploziva, ali je razlika između raketnog goriva i eksploziva i morate imati stručnjaka i za to. Zna se šta je eksploziv. Da je ta bomba eksplodirala kao što oni tvrde, ja tvrdim da bi nanela veliku štetu u 50-metarskom krugu, a krater bi bio jako veliki“, istakao je stručnjak za avionske nesreće Josip Milošević, prenosi B92.
Raniji balistički nalaz nije potvrdio da je bilo tragova eksploziva na fragmentima koje je veštačio nezavisni „Centar Ivan Vučetić“. Josip Milošević smatra kako će stručnjaci svaki od zaključaka morati da potkrepe dokazima.
„Onaj ko tvrdi da je bila neka modifikacija mora jako dobro poznavati taj tip letelice i videti i nacrte da bi mogao tvrditi da je nešto izmenjeno“, napomenuo je Milošević.
Pad drona u Zagrebu - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
REGION
Hrvatski ministar odbrane: Dron koji je pao u Zagreb doleteo iz Ukrajine
Hrvatski predsednik Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
REGION
Milanović: NATO zvaničnici nisu znali za pad drona u Zagrebu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala