- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milanović: NATO zvaničnici nisu znali za pad drona u Zagrebu

© Tanjug / FOTO HINA/DANIEL KASAPHrvatski predsednik Zoran Milanović
Hrvatski predsednik Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
Pratite nas
Hrvatski predsednik Zoran Milanović pozvao je danas premijera i ministra odbrane Andreja Plenkovića i Maria Banožića da javnosti predoče nalaz istrage o nedavnom padu bespilotne letelice na Zagreb da, kako je rekao, ne bi morao on to da učini.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Milanović je rekao da je na današnjem vanrednom samitu NATO u Briselu bilo reči i o bespilotnoj letelici, ali je otkrio da neki od zvaničnika nisu ni znali za ovaj incident.
„Neki nisu znali, videlo se iz pogleda. Nije to ples sa zvezdama, ovo je malo drugačije“, rekao je Milanović i ponovio da očekuje objavljivanja rezultate nalaza Centra „Ivan Vučetić“ o ovom incidentu.
Izrazio je sumnju da Državno tužilaštvo svojim jučerašnjim saopštenjem nekoga štiti i dodao da smatra da ta pravosudna institucija i ne treba da se bavi ovim pitanjem.
Rekao je da je razgovarao i sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom o ovom slučaju, jer smatra da je Mađarska trebalo prva da reaguje.
„To nije stvar NATO-a, na to je trebalo da reaguje prva država, a to je Mađarska. Mislim da su sada ekstra oprezni i da duvaju i u hladno“, rekao je Milanović.
Obraćajući se nadležnima u Hrvatskoj povodom pada letelice, Milanović je pozvao one koji su, kako je kazao, danima maltretirali svojim verzijama ovo događaja, da sad izađu sa informacijama, da ne bi on to morao da radi.
Upitan da precizira da li misli na premijera i ministra odbrane Andreja Plenkovića i Marija Banožića, Milanović je rekao:
„Pa, da! Da! To sam govorio celo vreme, jer sam imao iste brifinge, ali ne i forenzičke nalaze. Bez toga ni poluozbiljan čovek neće ništa da govori. Ali kad je neko razmetljiv, pa su mu potrebni još i vojni avioni iznad glave, onda priča šta priča“.
Novinarima je poručio da sada oni dalje traže istinu i dodao da informacije o padu letelice imaju Ministarstvo odbrane, odnosno Banošić, Plenković i on.
„Oni govore, a ja ćutim. Nije mi jasno koji su tu motivi. Možda ljudi žele da se prave važni, a ja sam se pravio nikakav“, rekao je Milanović, prenosi Tanjug.
Pad letelice u Zagrebu - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
REGION
Hrvatski mediji: Na delovima drona koji je pao u Zagreb nije bilo eksploziva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala