- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Izdržaćemo pritisak Zapada, znamo na koju kartu da igramo

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko i generalni direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin na kosmodromu "Vostočni"
Predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko i generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin na kosmodromu Vostočni - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
Pratite nas
Belorusija računa na podršku glavnog saveznika u situaciji kada jača pritisak Zapada na obe zemlje. Belorusija će i u najtežim uslovima izdržati, poručio je predsednik zemlje Aleksandar Lukašenko.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Niko ne treba da misli da je Rusija sila a da je Belorusija mala. Mala, ali vredna. Znamo na koju kartu da igramo. Izdržaćemo“, rekao je Lukašenko tokom razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, prenela je Belta.

Lukašenko je dodao da je njegova poseta kosmodromu odraz najvećeg mogućeg poverenja Rusije.
Dodao je i da će Belorusija bez obzira na situaciju biti uz Rusiju.
Putin i Lukašenko su obišli kosmodrom „Istočni“ u Amurskoj oblasti. U toku su bilateralni razgovori.
Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju s ciljem demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine nakon čega su usledile najoštrije do sada sankcije Zapada. Na udaru sankcija se našla i Belorusija koju Zapad optužuje da pomaže Rusiji.
Konvoj ruske vojne tehnike - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
RUSIJA
Putin: Ciljevi specijalne operacije u Ukrajini će biti ostvareni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala