- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanci predviđaju Srbiji „novog Darka Miličića“ /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićNikola Jović
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Nikola Jović, mladi srpski košarkaš, prijavio se za ovogodišnji NBA draft, potvrdio je njegov agent Miodrag Ražnatović, a specijalizovani američki portali navode da bi mogao da bude izabran na visokoj poziciji, kao Darko Miličić 2003. godine.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Jović ima 18 godina, visok je 203 centimetra i nastupa za ekipu Mega Basketa na poziciji krila i već je bio na radaru NBA skauta.
Jović je već debitovao i za reprezentaciju Srbije, a tokom sezone u ABA ligi za Megu beleži 11,8 poena, 4,3 skoka i 3,3 asistencije.
„Kombinacija njegove visine, veštine s loptom, dodavanja, šuta, samopouzdanja i mladosti je veoma intrigantna za NBA skaute koji ga porede sa igračima poput Danila Galinarija i Denija Avdije koji su bekovi u telima igrača na visokim pozicijama. Jović bi mogao da postane prvi srpski igrač posle Darka Miličića koji je izabran sa uvodnih mesta NBA drafta“, piše američki ESPN.
Podsetimo, Miličić je 2003. godine izabran kao drugi pik na NBA draftu, u prvoj sezoni je osvojio i šampionski prsten sa Detroitom, ali nije uspeo da ostvari karijeru kakva mu je predviđana.
Ipak, trenutne projekcije su nešto drugačije, Joviću je prema jednoj prognozi namenjeno 19. mesto na draftu i odlazak u ekipu Indijana Pejsersa, prema drugoj je dva mesta niže i mogao bi u San Antonio Sparse, a u taj tim bi mogao i kao 18. izbor.
U igri je i prognoza koja Jovića smešta na 22. poziciju i u Memfis Grizlise, ekipu u kojoj se, kao po nekakvoj tradiciji, srpski igrači ne provode dobro, a to su na svojoj koži osetili upravo Miličić, a kasnije Rade Zagorac i Marko Gudurić.
Talentovani srpski košarkaš Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
SPORT
Amerika ga zove, a Srbija neguje: „Osećaj je neverovatan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala