- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Nemojte reći da vas nismo upozorili“: Rusija predala UN podatke o narednim provokacijama Kijeva

© REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDISUkrajinski vojnici na tenkovima u Buči
Ukrajinski vojnici na tenkovima u Buči - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski objavio je da je Rusija predala Ujedinjenim nacijama podatke o provokacijama koje Kijev sprema u Ukrajini. On je poručio međunarodnoj javnosti da neće imati osnova da kasnije kažu kako ih Rusija nije upozorila.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Tek smo poslednjih dana predali UN podatke o predstojećim provokacijama“, izjavio je Poljanski na sednici Saveta bezbednosti međunarodne organizacije.
Prema njegovim rečima, radi se i o insceniranom otkrivanju masovnih grobnica u selu Rakovka kod Kijeva.
„U grad Kremena unapred su stigli reporteri stranih medija. Njihov cilj je da snime provokaciju pripremljenu od strane oružanih snaga Ukrajine kako su navodno ruski vojnici pucali na vozila Hitne pomoći, koja su prevozila pacijente“, objasnio je Poljanski.
Prema njegovim rečima, u selu Belogorovka, minirani su rezervoari sa hlorom na području kanala, koji je planirano da se dignu u vazduh kad se gradu približe jedinice Narodne milicije Luganske Narodne Republike.
„U gradu Irpinj u Kijevskoj oblasti, sprema se provokacija po ugledu na Buču. Pripadnici Službe bezbednosti Ukrajine planiraju da iz mrtvačnice gradske bolnice u Poljevoj ulici dovezu u podrum jedne od zgrada na istočnoj periferiji grada tela poginulih usled artiljerijskog napada na civile“, istakao je on.
Poljanski je takođe objavio da će zatim pripadnici Službe bezbednosti Ukrajine u šumskom području Pušča-Vodicki organizovati montiranu akciju napada i uništavanja navodnih pripadnika ruske obaveštajne službe, koji su stigli u Irpinj kako bi likvidirali svedoke navodnih ruskih vojnih zločina. Istovremeno, u svojstvu „neospornih“ dokaza u šumu će biti dopremljena tela ranije ubijenih ruskih vojnih zarobljenika koji su nakon torture stradali od ukrajinskih ekstremista.
© AP Photo / Vadim GhirdaUkrajinski vojnici, Buča
Ukrajinski vojnici, Buča - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Ukrajinski vojnici, Buča
Prema rečima Poljanskog, Rusija čeka da zapadni mediji podele video snimke ove montirane akcije.
Kako je još naveo, ukrajinski vojnici u Odesi takođe bi mogli da pripreme provokaciju s ciljem da se okrivi ruska strana.

„Ne mogu a da ne pomenem izveštaje stanovnika Odese da je u gradu primećen veliki broj pripadnika oružanih snaga Ukrajine obučenih u ruske vojne uniforme. Čini se da se i u ovom gradu sprema velika i krvava provokacija, tačnije operacija pod lažnom zastavom“, istakao je Poljanski.

Prethodno je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije general-pukovnik Mihail Mizincev saopštio da Ukrajina zajedno sa Velikom Britanijom priprema nove provokacije u Sumskoj oblasti u cilju optuživanja oružanih snaga Rusije za navodno surovo postupanje sa ukrajinskim stanovništvom.

Ukrajinska provokacija u Buči

Ranije su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.
Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
RUSIJA
Rusija: Kijev priprema nove hemijske provokacije
Ukrajinski vojnici na tenkovima u Buči - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
RUSIJA
Rusija: Zločin u Buči treba da istraže međunarodne organizacije; Kijev priprema nove provokacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala