Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Brnabićeva: U ovim okolnostima pozdravila bih ponavljanje izbora

© Sputnik / Lola ĐorđevićIzbori u Srbiji
Izbori u Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da nema dilemu da je Srpska napredna stranka osvojila većinu na izborima i za narodne poslanike, ali i u Beogradu dodajući da bi u ovim okolnostima, kada su opozicione koalicije i liste pokazale šta im je cilj, pozdravila ponavljanje i jednih i drugih izbora.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Brnabićeva za TV Hepi kaže da joj neprirodno i nenormalno izgleda to što je i Đilasova koalicija, koalicija „Moramo“ spremne da idu u koaliciju sa Dverima i Zavetnicima i obrnuto.
„Neprirodne su mi koalicije gde jedni hoće, drugi neće da priznaju nezavisno Kosovo, za jedne je bio genocid u Srebrenici, za druge ne. Njihovi glasači mogu videti da su glasali da bi oni dobili malo vlasti. U ovim okolnostima bih pozdravila odluku ponavljanja izbora u Beogradu, pa i za Skupštinu jer bih volela da vidim kako bi njihovi glasači nagradili to što žele jedni sa drugima i to samo da bi bili protiv Vučića i došli do vlasti. Pokazali su pravo lice, kako nemaju nijedan princip, ne postoji nijedno moralno načelo“, kazala je Brnabićeva.
Ističe i da ne smatra da bi bio smak sveta da je SNS izgubila izbore u Beogradu, kao i to da ne bude premijer više dodajući da iako ne bude premijer ostaće u SNS-u odakle će se i dalje boriti za Srbiju.
„Ne mislim da je smak sveta da nešto radite i onda izgubite, smak sveta je ako ne vidite da je nešto dobro i da neko radi bolje i gde grešite, kao što uglavnom naša opozicija ne vidi i kriv im je Vučić i što je još gore narod koji je za njih glup, neobrazovan, potkupljen“, navodi ona.
Prema njenim rečima, u Beogradu je lista oko SNS-a izgubila određeni broj glasova u Beogradu, oko 18.800 glasova manje, što je oko pet odsto u odnosu na prošle izbore.
„Razumemo koliko više moramo da radimo, nikoga ne krivimo za to, ni tajkunske medije, društvene mreže, Beograđane, mi krećemo od nas, ali kako okrenete mi smo pobednici na ovim izborima. Mi smo i u Beogradu osvojili više od „Ujedinjeni za pobedu Beograda“ i „Moramo“ zajedno za nekih 53.000 glasova“, kazala je premijerka, preneo je Tanjug.
Ana Brnabić i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
SRBIJA
Ana Brnabić otkrila ko bi mogao da bude Vučićev naslednik na čelu SNS
Gradonačelnik Novog Sada glasao sa suprugom i sinom na izborima - Sputnik Srbija, 1920, 07.04.2022
SRBIJA
Vučević: Predlažem nove parlamentarne izbore na jesen
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala