- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Veliki i povoljni: Kakve novitete spremaju kineski i korejski proizvođači automobila /video/

CC0 / Pixabay / Hjundai
Hjundai - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
Pratite nas
Vlasnici ogromnih krosovera sa jedne strane moraju svaki dan da voze nekoliko kubnih metara praznog prostora, a s druge strane, za veliku porodicu znače komfor i veliki prtljažnik. Zato brendovi stalno predstavljaju nove modele u ovoj klasi, uključujući i one namenjene širokim masama i relativno povoljne. Evo kakve nas premijere očekuju uskoro.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Robusni „Kija Telurajd“ već nekoliko godina se prodaje u Severnoj Americi, a njegova ažurirana verzija primećena je skoro na testovima u Švedskoj. To znači da model ima sve šanse da se pojavi na ruskom tržištu.
Enterijer će krasiti potpuno digitalna instrument tabla i novi multimedijalni sistem. Motor će najverovatnije ostati isti. To je benzinski agregat od 3,8 litara i 295 konjskih snaga. Restajling verziju najvećeg krosovera korejskog brenda ćemo videti za nekoliko meseci.

Noviteti iz Kine

Da pređemo sa inostranih na domaće tržište. Kineski proizvođači aktivno povećavaju svoje prisustvo u Rusiji i spremaju nekoliko premijera. Jedna od njih je i restilizovani krosover „Čeri Tigo 8 Pro“.
Eksterijer je osvežen novom rešetkom radijatora, farovima, branicima i dnevnim svetlima. U kabini je prerađena instrument tabla sa parom zakrivljenih displeja uz novi volan. Ali, ono što je najvažnije je da je krosover konačno dobio pogon na sva četiri točka, što je za mnoge u Rusiji skoro najvažniji uslov kad su u pitanju slična vozila.
U Kini će model biti opremljen motorom od 1.6 litara i 197 konja, kao i motorom od 2 litra i 254 konjske snage. Ruska automobilska linija postaće poznata pred kraj godine kada će biti i zvanična premijera. I, najzad, „Hjundai“ koji se sprema da proizvede redizajniranu verziju svog „giganta Palisad“. Trenutno je u ponudi benzinski motor od 2,2 litra i dizel motor od 3,5 litara. Planirano je da im se pridruži i hibrid, koji će uz motor od 2,5 litara imati i 290 konjskih snaga. Premijera redizajniranog „Palisada“ očekuje se krajem godine.
Generalnu tendenciju razvoja ove klase teško je pratiti. Neko se oslanja na ekologiju i razvija hibridne motore, a neko se orijentiše na konzervativnu publiku, koja je navikla na velika vozila sa velikim motorima.
Ali, u svakom slučaju svi noviteti postaju tehnološki napredniji i opremljeni su modernim bezbednosnim opcijama. Bez toga je danas nezamisliva masovna proizvodnja.
Metan - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
RUSIJA
Naučnici: Novi model sagorevanja metana koji će smanjiti potrošnju goriva
Fotografija Sunca Evropske svemirske agencije - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Na Suncu otkriveni vrtložni talasi koji prkose zakonima fizike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala