- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska uništila štab i bazu ekstremističkog bataljona „Dnjepar“ i sisteme S-300

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska u Ukrajini
Ruska vojska u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
Pratite nas
Oružane snage Rusije su tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini uništile štab i bazu nacionalističkog bataljona „Dnjepar“ i ukrajinske sisteme S-300 u Nikolajevskoj i Harkovskoj oblasti, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Visokopreciznim raketama pomorskog baziranja u toku noći u naselju Zvoneckoe Dnjepetrovske oblasti uništeni su štab i baza nacionalističkog bataljona 'Dnjepar', gde je pre neki dan stiglo pojačanje stranih plaćenika“, rekao je Konašenkov.
Kako je precizirao, „visokopreciznim raketama bazdušnog baziranja u oblasti naselja Starobogdanovka Nikolajevske oblasti i na vojnom aerodromu Čugujev u Harkovskoj oblasti uništeni su lanseri ukrajinskih protivavionskih raketnih sistema S-300 otkriveni tokom izviđanja“.
Prema njegovim rečima, ruska sredstva PVO u vazduhu su oborila osam ukrajinskih bespilotnih letelica u područjima naselja Olhovatovka, Nova Astrahan, Avdejevka, Šahtjorskoje, Kurahovo, Noselska vtoraja, Vesjoloe.

„Operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodila je od subote uveče 86 vojnih objekata Ukrajine. Među njima su dva kontrolna punkta, dva skladišta municije, tri skladišta goriva, tri višecevna bacača raketa, kao i 49 uporišta i područja koncentracije ukrajinske borbene tehnike“, izjavio je general-major.

S tim u vezi, Konašenkov je precizirao da je od početka specijalne vojne operacije uništeno 127 aviona, 98 helikoptera, 234 PVO sistema S-300, „Buk-M1“, „Osa AKM“, 436 dronova, 2.052 tenka i drugih borbenih oklopnih vozila, 232 višecevna bacača raketa, 894 artiljerijskih sredstava i minobacača, kao i 1.975 jedinica specijalnih vojnih vozila.
Teretni brod - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
RUSIJA
Ruska vojska osujetila pokušaj da vođe „Azova“ evakuišu iz Marijupolja morskim putem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala