- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska osujetila pokušaj da vođe „Azova“ evakuišu iz Marijupolja morskim putem

CC0 / Pixabay / Teretni brod
Teretni brod - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
Pratite nas
Kijev je pokušao da evakuiše vođe ukrajinskih nacista morskim putem, ali su ruske snage otvorile vatru na brod i osujetile ih u nameri, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako je rekao na brifingu za novinare predstavnik Ministarstva, general-major Igor Konašenkov, ukrajinski šlep „Apači“ promenio je kurs i pokušao da se probije u blokiranu luku Marijupolj s namerom da odatle izvuče militante.

„Brod pod zastavom Malte plovio je u karavanu brodova iz Taganrogskog u Kerčenski zaliv. U 22.38 po moskovskom vremenu na 30 kilometara jugoistočno od Marijupolja brod je naglo promenio kurs i pokušao da prodre u luku Marijupolja koja je pod blokadom Crnomorske flote“, rekao je Konašenkov.

Oni su održavali radio vez sa nekim na kopnu gde se mogla videti signalna vatra.
Posada je odbijala da uspostavi kontakt, posle upozoravajućeg hica nisu usporili pa su ruske snage otvorile artiljerijsku vatru.
Brod je pogođeni nakon toga je izbio požar. Posada je posle toga odgovorila na pozive i potvrdila da je spremna da ispunjava zahteve.
Na brodu niko nije povređen.
Posle pretresa brod je sproveden u luku Jejsk.
Konašenkov je, takođe, dodao da su tokom dana ruska avijacija i raketne snage uništile 65 vojnih objekata u Ukrajini.
U Donbasu su oborene još tri bespilotne letelice, naveo je on.
Prema rečima Konašenkova, od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini uništeno je 229 višecevnih bacača raketa ukrajinskih snaga.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala