- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Palestinci zapalili jevrejsko svetilište na Zapadnoj obali /foto, video/

© AP Photo / Nasser IshtayahKompleks Josifove grobnice gledano iz zgrade u gradu Nablusu na Zapadnoj obali
Kompleks Josifove grobnice gledano iz zgrade u gradu Nablusu na Zapadnoj obali - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
Pratite nas
Palestinci su zapalili jevrejsko svetilište na Zapadnoj obali, dok su izraelske snage sprovodile akcije na okupiranoj teritoriji nakon niza nedavnih palestinskih napada, saopštila je danas izraelska vojska.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ovo je najnoviji u nizu incidenata nakon što su eskalirale tenzije između Izraelaca i Palestinaca tokom muslimanskog praznika, svetog meseca Ramazana, koji se ove godine poklapa sa velikim jevrejskim i hrišćanskim praznicima, prenosi AP.
Protesti i tenzije u vreme praznika prošle godine prerasli su u 11-dnevni rat u Gazi.
Portparol izraelske vojske general Ran Kočav rekao je na radiju izraelske vojske da je u subotu uveče oko 100 Palestinaca marširalo jevrejskim svetilištem, pobunilo se i zapalilo ga pre nego što su ih rasterale palestinske bezbednosne snage.
Slike na društvenim mrežama prikazuju delove grobnice unutar svetilišta koji su razbijeni i ugljenisani, prenosi Tanjug.
Josifov grob u gradu Nablusu na Zapadnoj obali, kontroverzno je mesto obožavanja. Neki Jevreji veruju da je tu sahranjen Josif iz Biblije, dok muslimani veruju da je to grobnica šeika.
Vojska prati jevrejske vernike do tog mesta nekoliko puta godišnje, u koordinaciji sa palestinskim bezbednosnim snagama.
Izraelski ministar odbrane Beni Gantz osudio je incident.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala