- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski dubl poražen u finalu Hjustona – Beograd ih čeka, a tu brane titulu

© AP Photo / Steve ChristoNikola Ćaćić i Matej Sabanov - srpski dubl par
Nikola Ćaćić i Matej Sabanov - srpski dubl par - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
Pratite nas
Srpski teniski reprezentativci Ivan i Matej Sabanov poraženi su u finalu turnira u Hjustonu od prvih nosilaca Metjua Ebdena i Maksa Parsela - 6:3, 6:3.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sam plasman u finale bio je veliki uspeh, ali kada se već došlo do mogućnosti da se bore za trofej, porasli su apetiti i svi su verovali da bi Hrvati koji su prošle godine na predlog Novaka Đokovića, doneli odluku da zaigraju za Srbiju, mogli da prirede senzaciju i domognu se trofeja.
U polufinalu preslišali su Nika Kirjosa i Džeka Soka u dva seta, pa je usledilo odlučujuće odmeravanje snaga sa Australijancima, koji su slovili za prve favorite.
Ipak, bez većih problema Ebden i Parsel su uspeli da opravdaju tu ulogu i osvoje titulu, dok će srpski dubl uprkos porazu, ali odličnim partijama i rezultatu, zabeležiti veliki skok na novoj ATP rang listi u dubl konkurenciji.
Čini se da je iskustvo odigralo ključnu ulogu u meču koji je trajao oko 75 minuta. Već u trećem gemu prvog seta Ebden i Parsel su napravili brejk, ali su se Matej i Ivan ekspresno vratili.
Do kraja prvog seta Australijanci su uspeli još dvaput da „ukradu“ servis i da slave rezultatom 6:3.
Identičan je bio rezultat i drugog seta, s tim što je u njemu prvim nosiocima bio dovoljan samo jedan brejk i to u četvrtom gemu da slave 6:3 i da osvoje trofej posle prve meč lopte.
Činjenica da su braća Sabanov stigla do finala turnira u Hjustonu doprineće njihovom plasmanu na ATP trang listi kada je dubl konkurencija u pitanju. Očekuje se da će matej biti 74, a Ivan 77. na planeti.
U Hjustonu možda nisu uspeli, ali su najavili da u Beograd na Srbija open stižu sa najvišim ambicijama da odbrane titulu.
Braća Sabanov osvojila Srbija open u dubl konkurenciji - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
SPORT
Srpski tandem je nezaustavljiv!
Karlos Alkaras i Rafael Nadal – Indijan Vels - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
SPORT
Amerikanac „podigao prašinu“: Alkaras je bolji nego što je bio Nadal
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
SPORT
Šou Đokovića i Vavrinke na egzibiciji u Monte Karlu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala