- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac „podigao prašinu“: Alkaras je bolji nego što je bio Nadal

© REUTERS / Jayne Kamin-OnceaKarlos Alkaras i Rafael Nadal – Indijan Vels
Karlos Alkaras i Rafael Nadal – Indijan Vels - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
Pratite nas
Nekadašnji američki teniser Džim Kurijer veruje da je Karlos Alkaras bolji nego što je Rafael Nadal bio u njegovim godinama.
Alkaras ove sezone puni 19 godina, a već je osvojio prvi Masters u karijeri, kada je podizanjem trofeja u Majamiju srušio rekord Novaka Đokovića.
Određene kladionice su pritom Alkarasa stavile kao trećeg favorita za osvajanje Rolan Garosa, iza samo Đokovića i Rafaela Nadala.
„Alkaras je bolji nego što je u tim godinama bio Nadal. Mislim da je ovo prvi put još od Rafe da je neko toliko mlad toliko snažan. U to nema sumnje“, izjavio je Kurijer.
Alkaras je, podsetimo, od ovog ponedeljka 11. teniser planete, a sezona na šljaci, podlozi na kojoj se sjajno snalazi, tek počinje.
Ukoliko želi da i javnosti pokaže da je spreman za karijeru (ili bare deo karijere) koju je imao Nadal, moraće da osvoji Rolan Garos ove godine, pošto je „Bik sa Majorke“ to uradio 2005. godine, dva dana nakon svog 19. rođendana.
Rafa je tada pobedio Marijana Puertu i postao prvi šampion Rolan Garosa na debiju na tom turniru još od Matsa Vilandera 1982. godine. Ukoliko Alkaras ove godine pokori Pariz, to će uraditi sa 19 godina i tačno mesec dana.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
SPORT
Britanski mediji: Vimbldon zabranjuje učešće Medvedevu i Rusima?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala