- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Britanski mediji: Vimbldon zabranjuje učešće Medvedevu i Rusima?

© AP Photo / Wilfredo LeeDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
Pratite nas
Ruski teniseri predvođeni Danilom Medvedevom mogli bi da propuste treći Grend slem u godini – Vimbldon, a sve zbog potencijalne odluke organizatora koji, prema pisanju britanskih medija, ima nameru da im zabrani učešće zbog situacije u Ukrajini.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Britanija po svemu sudeći priprema kampanju da zbog političke situacije i dešavanja u Ukrajini, prenese sve na sport i da zbog toga ispaštaju ruski i beloruski teniseri.
Mogućnost da dođe do zabrane učešće Medvedevu i ostalima objavio je novinar britanskog Telegrafa Sajmon Brigs.
U centru pažnje je svakako drugi teniser sveta Danil Medvedev koji se povukao zbog operacije kile sa sezone na šljaci, jer bi njegov eventualni trijumf mogao da bude vetar u leđa vlastima u Moskvi.
Ipak, samo Danilovo učešće na Vimbldonu je pod debelim znakom pitanja zbog hirurške intervencije i oporavka, ali je jasno u kom pravcu duva vetar sa Ostrva i kako se razmišlja da se sabotiraju ruski i beloruski teniseri i teniserke.
Ova odluka i dalje nije zvanična, sve je u domenu spekulacija, ali u slučaju da do nje zaista dođe jasno je da bi u pitanju bio skandal koji nema veze sa sportom, već da je u pitanju politička odluka. Osim Medvedevu, onemogućeno bi bilo učešće Andreju Rubljovu, Aslanu Karacevu, Karenu Hačanovu, Anastasiji Pavljučenkovoj, Arini Sabalenki, Viktoriji Azarenki i mnogim drugima.
Podsetimo, Najdžel Hadlston ministar sporta u Britaniji je tražio od Medvedeva i ostalih tenisera da se u pisanoj formi izjasne da ne primaju novac od predsednika Vladimira Putina.
Početak Vimbldona zakazan je za 27. jun, a turnir će trajati do 10. jula. Titulu brani Novak Đoković čije je učešće takođe neizvesno zbog toga što nije vakcinisan.
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
SPORT
Medvedev saopštio tužnu vest – propušta celu sezonu na šljaci!
Miomir Kecmanović proslavlja pobedu nad Mateom Beretinijem u Indijan Velsu - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
SPORT
Španac o eliminaciji Srbina: „Ludo je, mogao je i on da pobedi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala