- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Gasprom“ redovno isporučuje gas – u skladu sa zahtevima evropskih potrošača

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaLogo kompanije "Gasprom" na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu
Logo kompanije Gasprom na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
Pratite nas
„Gasprom“ u redovnom režimu nastavlja da isporučuje ruski gas za tranzit u Evropu kroz teritoriju Ukrajine, saopštio je portparol holdinga Sergej Kuprijanov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„'Gasprom' nastavlja redovno snabdevanje gasom za tranzit u Evropu preko ukrajinske teritorije u skladu sa zahtevima evropskih potrošača – odnosno 79,6 miliona kubnih metara 10. aprila“, izjavio je Kuprijanov.
Kako je precizirao, taj obim je manji od isporuka po dugoročnim rezervacijama za tranzit gasa kroz Ukrajinu, koje iznose otprilike 109,5 miliona kubnih metara dnevno.
Prema jučerašnjim zahtevima, isporučeno je 78,3 miliona kubnih metara gasa.
Evropa je u poslednje vreme znatno povećala kupovinu gasa od Rusije u svetlu rasta spot cena zbog hladnog vremena, odsustva vetra, kao i zbog zaoštravanja situacije u Ukrajini.
Podsetimo, ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin naložio Centralnoj banci, „Gaspromu“ i vladi da organizuju transfer plaćanja za gas u rubljama za Evropsku uniju i ostale zemlje koje su uvele sankcije Rusiji. Putin je istakao da će Rusija nastaviti da isporučuje gas u količinama i po cenama prema postojećim ugovorima. Ruski lider je prethodno doneo odluku da neprijateljske zemlje ubuduće gas plaćaju u rubljama, ukaz važi od 1. aprila.
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
RUSIJA
Transport gasa preko Ukrajine na maksimumu, cena oko 1.200 dolara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala