- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Francuzi i dalje glasaju na tradicionalan način

© AP Photo / Jean-Francois BadiasGlasanje na predsedničkim izborima u Francuskoj
Glasanje na predsedničkim izborima u Francuskoj - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
Pratite nas
Francuski birači na današnjim predsedničkim izborima glasaju na isti način kako je rađeno i generacijama ranije: papirni listići se lično ubacuju u glasačku kutiju, a po zatvaranju birališta biće ručno prebrojani.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Uprkos periodičnim pozivima na veću fleksibilnost ili modernizaciju, u Francuskoj se ne može glasati putem pošte, ne postoji rano glasanje, niti se koriste mašine za masovno glasanje kao u SAD.
Veliki broj od 48,7 miliona Francuza upisanih u biračke spiskove izjavio je da ne zna za koga će glasati, ni da li će uopšte danas izaći na birališta, prenosi AP.
Većina kovid ograničenja je ukinuta, a broj novozaraženih znatno je manji nego ranije ove godine. Ipak, broj novoinficiranih se već nekoliko nedelja ponovo povećava i svakodnevno dostiže 130.000 novih slučajeva, preneo je Tanjug.
Francuzi koji su pozitivni na virus korona mogu izaći na birališta, ali se preporučuje da nose masku i da se pridržavaju svih drugih zdravstvenih smernica.
Francuska izbori - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
SVET
Francuzi biraju predsednika: Makron, Le Penova ili neko treći?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala