- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Šangaj uskoro počinje sa ublažavanjem kovid mera

CC0 / Unsplash/zhang kaiyv / Šangaj
Šangaj  - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
Pratite nas
Najveći kineski grad Šangaj uskoro će početi da ukida zaključavanje u zajednicama koje ne prijave nijedan pozitivan slučaj kovida 19 u roku od 14 dana, nakon još jedne runde testiranja, saopštile su danas vlasti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Novi krug testiranja sprovešće se pošto je u gradu danas prijavljeno oko 23.000 slučajeva, od kojih je većina asimptomatska, preneo je AP.
Veliki delovi Šangaja, u kome živi 26 miliona ljudi, pod izolacijom su od 28. marta, što je dovelo do pritužbi stanovnika na nestašicu hrane i osnovnih potrepština.
Prema novim merama, oblasti u Šangaju biće klasifikovane kao oblasti „predostrožnosti“, „kontrolisane“ i „zaključane“, u zavisnosti od rezultata poslednje runde testiranja, rekla je na konferenciji za novinare zamenica gradonačelnika Šangaja Cong Ming.
Stanovnici u oblastima koja su označena kao oblasti „predostrožnosti“ bez prijavljenih infekcija u poslednje dve nedelje moći će da se kreću po svom okrugu, iako će okupljanja i dalje biti ograničena.
U „kontrolisanim“ oblastima, stanovnici se mogu kretati u svojim naseljima, koja su manja od okruga, dok će u „zaključanim“ oblastima svi morati da ostanu kod svojih kuća.
Tokom konferencije za novinare, Congovu se preplavile emocije i istakla je da je dirnuta naporima stanovnika i radnika na prvoj liniji.
„Još postoji veliki jaz u odnosu na očekivanja. Daćemo sve od sebe da bude bolje“, rekla je ona, preneo je Tanjug.
Šangaj - ekonomski, trgovinski i finansijski centar Kine  - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
SVET
Šangaj: Raste broj zaraženih, produžena ograničenja
Kontejneri u šangajskoj luci - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
EKONOMIJA
Zaključavanje Šangaja: Svetska trgovina i transport ponovo na ozbiljnom ispitu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala