- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mađarska: Plaćanjem gasa u rubljama ne krše se evropske sankcije protiv Rusije

© Sputnik / Alekseй Suhorukov / Uđi u bazu fotografijaRuske rublje i američki dolari
Ruske rublje i američki dolari - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
Pratite nas
Plaćanjem ruskog gasa u rubljama ne krše se evropske sankcije, pošto Budimpešta ima bilateralni ugovor sa Moskvom, izjavio je predstavnik Mađarske Vlade Zoltan Kovač u intervjuu za „Si-En-En“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

On je tim rečima prokomentarisao izjavu šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen koja je rekla da će plaćanje u rubljama predstavljati zaobilaženje sankcija koje su uvedene Rusiji.

„Evropska unija zasad ne obavlja zajedničku kupovinu gasa i nafte za evropske zemlje. Nastavljamo da se pridržavamo ugovora sklopljenih sa Rusijom, koji se tiču nafte i gasa. U skladu sa njima, tehničko je pitanje u kojoj valuti će se plaćati gas. To ne znači zaobilaženje bilo kakve sankcione politike. Kao što dobro znamo, mađarska ekonomija i mađarsko stanovništvo zavise od ruskog gasa 85 odsto“, rekao je Kovač.

Ranije je premijer Mađarske Viktor Orban izjavio da je njegova zemlja spremna da plaća gas u rubljama. Po njegovim rečima, Budimpešta nema nikakvih problema s tim. Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto saopštio je da Mađarska trenutno radi na tehničkim detaljima sa „Gaspromom“.
Predsednik Rusije Vladimir Putin 23. marta je doneo odluku da neprijateljske zemlje ubuduće gas plaćaju u rubljama. On je naložio Centralnoj banci, kompaniji „Gasprom“ i Vladi da organizuju transfer plaćanja za gas u rubljama za Evropsku uniju i ostale zemlje koje su uvele sankcije Rusiji. Putin je istakao da će Rusija nastaviti da isporučuje gas u količinama i po cenama prema postojećim ugovorima.
Dan otvorenih vrata u Banci Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
RUSIJA
Ekonomska bomba: Povezivanje rublje sa zlatom i energentima moglo bi da „obrne igricu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala