- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Batina informacionog rata u rukama Vašingtona: Blokiran kanal Državne dume Rusije na „Jutjubu“

© Sputnik / Ramilь SitdikovLogo Jutjuba
Logo Jutjuba - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2022
Pratite nas
„Gugl“ je blokirao kanal Državne dume Rusije – „Duma TV“ na „Jutjubu“, saopšteno je na Telegram nalogu televizije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Kanal je imao preko 145.000 pratilaca, a naši videi su ukupno brojali preko 100 miliona pregleda“, navodi se u saopštenju.
Ističe se da su na kanalu objavljivani ekskluzivni komentari poslanika, prenosi sa plenarnih sednica.
„Bili smo spremni za ovo i aktivno se razvijamo na drugim platformama“, navodi televizija.

Rusija traži od „Gugla“ da vrati pristup nalogu

Ruska Federalna služba za nadzor u oblasti komunikacija, informacionih tehnologija i medija (Roskomnadzor) uputila je zahtev kompaniji „Gugl“, vlasniku „Jutjuba“, da odmah vrati pristup kanalu Državne dume i da objasni razlog za uvođenje takvih ograničenja.
„Američka IT kompanija pridržava se jasno izraženog antiruskog stava u informacionom ratu koji je Zapad pokrenuo protiv naše zemlje. Video hosting deluje kao ključna platforma za širenje lažnih vesti, diskriminišući zvanične ruske izvore informacija“, zaključuje ruska služba.

Informacioni rat protiv Rusije

Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin izjavio je da je blokada kanala „Duma TV“ još jedan dokaz kršenja prava i sloboda građana od strane Vašingtona.
„Vlasti SAD primoraju američke IT kompanije koje poseduju društvene mreže da vode informacioni rat protiv naše zemlje“, rekao je Volodin.
Takođe je istakao da Vašington, „precrtava sve principe demokratije i čini sve kako bi na platformama, uključujući 'Jutjub', bila prisutna samo njegova tačka gledišta“.
Volodin je konstatovao da SAD žele da steknu monopol na širenje informacija, ali je poručio da Rusija to ne može da dozvoli.

„Jutjub“ sam sebi presudio

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova kratko je prokomentarisala novi antiruski potez američke video platforme.
„Sudeći po svemu, 'Jutjub' je sam sebi potpisao presudu. Čuvajte sadržaj i prebacujte ga na ruske platforme. I to što brže“, napisala je portparolka na Telegramu.
Zamenik predsednika komiteta Državne dume za informacionu politiku, informacione tehnologije i komunikacije Sergej Bojarski smatra da „Jutjub“ provocira sopstvenu blokadu, pošto je ovog puta cenzurisano najviše predstavničko telo.
Kako kaže, ovo je još jedna provokacija američkog video hostinga, a pitanje primene oštrih mera protiv njega sada je samo pitanje vremena.
Odreagovao je i predsednik Komisije Državne dume za istragu činjenica mešanja stranih država u unutrašnja pitanja Rusije Vasilij Piskarjov.
„Očigledno da je kompanija 'Gugl', u čijem je vlasništvu video hosting, apsolutno nesamostalna u donošenju odluka i da deluje isključivo po nalogu američkih vlasti, postajući 'batina informacionog rata' u rukama Vašingtona“, izjavio je Piskarjov.

Oglasio se „Gugl“

Blokiranje Jutjub kanala Državne dume Rusije povezano je sa činjenicom da „Gugl“ poštuje sve važeće zakone o sankcijama i pravila trgovine, saopšteno je Sputnjiku iz američke kompanije.
„Ukoliko utvrdimo da nalog krši uslove korišćenja (Terms of Service), preduzećemo odgovarajuće mere“, saopšteno je iz kompanije na pitanje zašto je kanal „Duma TV“ blokiran na Jutjubu.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2022
RUSIJA
Jutjub blokirao snimak brifinga Zaharove; Rusija: Možda zbog informacija o biolaboratorijama?
Logo Jutjuba - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
RUSIJA
Radićemo do poslednjeg čitaoca: Jutjub blokirao sve kanale Sputnjika na 32 jezika
Logo Jutjuba - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
RUSIJA
Jutjub blokira kanale ruskih medija širom sveta, uklanja sadržaj o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala